Megvan, hány BL-meccset kell kihagynia Ibrának

Zlatan Ibrahimovic, PSG, foci
Paris Saint-Germain's Swedish forward Zlatan Ibrahimovic celebrates after scoring a goal during the French L1 football match between Bordeaux and Paris-Saint-Germain on March 15, 2015 at the Chaban-Delmas stadium in Bordeaux, southwestern France. AFP PHOTO / NICOLAS TUCAT
Vágólapra másolva!
Egy mérkőzésre tiltotta el az Európai Labdarúgó Szövetség, az UEFA fegyelmi bizottsága Zlatan Ibrahimovicot, a Paris Saint-Germain támadóját, akit múlt szerdán a Chelsea elleni nyolcaddöntő visszavágóján kiállítottak.

A svéd klasszisnak az első félidő 31. percében meglepetésre mutatta fel a piros lapot a holland Björn Kuipers, ugyanis a csatár az Oscarral szemben elrontott becsúszása közben visszahúzta a lábát.

A találkozót hosszabbításban 2-2-es döntetlenre hozta a francia együttes, amivel továbbjutott. Ibrahimovicnak így a negyeddöntő első felvonását kell majd kihagynia. Hogy melyik csapattal találkozik a PSG, az pénteken, a nyoni sorsoláson derül ki.

Ibra kiállítása:

A svéd csatár mellett Serge Aurier-t is megbüntette az UEFA. Az elefántcsontparti védőt - aki sérülés miatt nem is volt ott a Stamford Bridge-en - azért tiltotta el a fegyelmi testület három mérkőzésre, mert a Chelsea elleni összecsapást követően a közösségi médiában - a saját Facebook-oldalára feltett videofelvételen - szidta a játékvezetőt.

Ibra a mérkőzés után azt mondta, a piros lapja után a Chelsea-játékosok olyanok voltak, mint a csecsemők.