Vágólapra másolva!
A címvédő Real Madrid tavalyi finálés ellenfelével és városi riválisával, az Atlético Madriddal találkozik majd a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjében.

Az UEFA nyoni központjában tartott sorsolás után a Barcelona a Paris Saint-Germainnel került össze, míg a Porto a Bayern Münchennel, a Juventus pedig a Monacóval.

A legjobb négy közé jutásért rendezett párharcokban a PSG, az Atlético, a Porto, valamint a Juventus kezd otthon. Az első mérkőzésekre április 14-15-én, a visszavágókra pedig egy héttel később kerül sor.

A 2014-es döntőt hosszabbítás után 4-1-re nyerte e Real Madrid Forrás: AFP

A Real Madrid a tavalyi döntő óta hatszor találkozott az Atléticóval, és egyszer sem tudta legyőzni. "Meglátjuk, ezúttal sikerül-e legyőzni őket, és visszajönni ide az elődöntők sorsolására" - mondta szerényen Emilio Butragueno, a Real legendája, aki felsőfokokban beszélt az Atlético erényeiről.

A Juventus 1998-ban az elődöntőben találkozott a Monacóval, akkor 6-4-es összesítéssel továbbment. A mostani BL-idényben egyedül Carlos Tévez lőtt már hatot, ezzel a csapat házi gólkirálya, míg a Monacónál senki sem lőtt egy gólnál többet, egyet viszont heten is, így nincs igazi frontember. "A Juventus az egyik favorit, szerencsések vagyunk, hogy otthon játszuk a visszavágót" - jelentette ki Leonardo Jardim, a Monaco edzője.

Tévezéket nagyon megdicsérte Jardim Forrás: AFP

A Bayern-Porto leosztásról kapásból eszünkbe juthat az 1987-es döntő, ahol Rabah Madjer sarkazós gólja döntött a portugálok javára. Manuel Neuer, a jelenkor Bayern-kapusa viszont a forró hangulatról tart. Vagy nem tart? Mindenesetre ezt mondta: "Nem lesz könnyű dolgunk ilyen szurkolótábor előtt, de sok stadionban játszottunk már, mindenféle atmoszférában, és tudjuk, mire számíthatunk."

A Barcelona és a PSG egymással negyeddöntőzött tavaly előtt is, akkor 3-3-al, idegenben lőtt góllal ment tovább a Barca. A mostani sorozatban egy csoportba kerültek, mindkét meccsen a hazai csapat nyert: Párizsban 3-2-re, Barcelonában 3-1-re.

Európa Liga-negyeddöntők

Egy órával a BL után kisorsolták az EL párharcait is: a címvédő Sevilla a 2008-as győztes Zenitet kapta, a Wolfsburg az Inter után újabb olasz csapatot ejthet ki. Orosz és ukrán csapatok nem kerülhettek össze biztonsági okokból, ezt leszámítva nyílt volt a sorsolás.
Az első meccsek április 16-án, a visszavágók 23-án lesznek.
Sevilla-Zenit Szentpétervár
Dnyepr Dnyetropetrovszk-Club Brugge
Dinamo Kijev-Fiorentina
Wolfsburg-Napoli