Vágólapra másolva!
A magyar futsalválogatott szombaton 8-2-re legyőzte Svájc csapatát a macedóniai Európa-bajnoki selejtezőtorna harmadik fordulójában, ezzel a pótselejtezőt érő második helyen végzett a négyes csoportban.

A magyarok válogatottnak minél nagyobb különbségű győzelemre volt szükségük, mert korábban csak döntetlent játszott a csapat a házigazdákkal. Ha a torna utolsó meccsén a százszázalékos spanyolok a papírforma szerint megverik a hazaiakat, akkor Magyarország és Macedónia között a gólkülönbség dönt majd a második helyről. Viszont a magyarok a hatgólos sikerüknek köszönhetően elérték, hogy a spanyolok bármilyen arányú győzelme esetén másodikként végeznek.

A szerbiai Eb-ért küzd a válogatott Forrás: Mlsz.hu



Eredmény
2. csoport, 3. forduló:
Magyarország-Svájc 8-2 (3-1)
gól: Hosszú (3., 23.), Lódi (16.), Harnisch (19., 36., 39.), Németh (23.), Rábl (29.), illetve Tóth (16., öngól), Sego (37.)

A spanyolok végül nem hagytak kétséget afelől, melyik gárda a legjobb a négyesből, százszázalékos mérlegüket megőrizve 7-1-re diadalmaskodtak.

Spanyolország-Macedónia 7-1 (3-1)


szerdán játszották:
Magyarország-Macedónia 3-3 (0-2)
Spanyolország-Svájc 9-1 (3-1)

csütörtökön játszották:

Spanyolország-Magyarország 5-0 (1-0)
Macedónia-Svájc 7-6 (5-1)

Az Eb-selejtezők ezen szakaszában hét négycsapatos minitornát rendeznek, ezekről az első helyezettek automatikusan kijutnak a 2016. február 2. és 13. között Szerbiában sorra kerülő kontinensviadalra. A hét csoportmásodik, illetve a legjobb csoportharmadik oda-visszavágós rendszerben pótselejtezőt vív egymással.