Vágólapra másolva!
Három hét alatt másodszor fordult elő az angol labdarúgó-bajnokság élvonalában, hogy egy játékvezető rossz futballistát állított ki. A Manchester City élt is az emberelőny adta lehetőséggel, és simán 3-0-ra verte a WBA-t.

A Premier League 30. fordulójának szombati, Manchester City-West Bromwich Albion mérkőzésén már a második percben Neil Swarbrick játékvezető került a központba.

A hazaiak csatára, Wilfried Bony megindult, de a 16-os előtt Craig Dawson leütközte. A támadó felpattant, továbbszáguldott, és az ötös sarkánál Gareth McAuleyval is ütközött.

A bíró sípolt, majd meglepetésre szabadrúgást ítélt - azaz Dawsont látta szabálytalannak -, és piros lapot mutatott fel McAuleynak.

"Nem tudom elhinni, hogy ez történt, hacsak McAuley nem mondott valamit a bírónak. De így a legnevetségesebb döntés született" - mondta a BBC-n az egykori ManCity-védő, Danny Mills.

Február végén a Premier League 27. fordulójában fordult elő hasonló eset, akkor a Manchester United-Sunderland mérkőzésen O'Shea rántotta le a beforduló Falcaót, Roger East bíró azonban tévesen Wes Brownt állította ki, aki szintén megfordult a Unitedben.

Olivier Giroud két találatával nyert Newcastle-ben 2-1-re az Arsenal, a Bajnokok Ligájából kedden kiesett londoni együttesben a francia csatár az első félidő közepén négy percen belül duplázott.

A Tottenham sztárjátékosa, Harry Kane mesterhármassal vette ki részét csapata 4-3-as sikeréből a Leicester City elleni hazai meccsen. Az angol válogatottba is behívott Kane már 19 gólos a bajnokságban, ezzel vezeti a góllövőlistát.

Eredmény, Premier League, 30. forduló:
Manchester City - West Bromwich Albion 3-0 (2-0)
gól: Bony (27.), Fernando (40.), Silva (77.)
piros lap: McAuley (2., WBA)

Aston Villa - Swansea City 0-1 (0-0 )
gól: Gomis (87.)

Newcastle United - Arsenal 1-2 (0-2)
gól: Sissoko (48.), illetve Giroud (24., 28.)

Southampton - Burnley 2-0 (1-0)
gól: Long (37.), Shackell (58., öngól)

Stoke City - Crystal Palace 1-2 (1-2)
gól: M. Diouf (14.), illetve Murray (41., büntetőből), Zaha (45.)

Tottenham - Leicester City 4-3 (2-1)
gól: Kane (6., 13., 64. - utóbbit büntetőből), Schlupp (85., öngól), illetve Vardy (38.), Morgan (50.), Nugent (90.)

később:
West Ham United - Sunderland 18.30