Újabb rangadót nyert a félelmetesen menetelő Fradi

ferencváros ftc gyenge szereplés
Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője a labdarúgó OTP Bank Liga 18. fordulójában játszott Ferencváros - Győri ETO FC találkozón a Puskás Ferenc Stadionban 2014. március 2-án.
Vágólapra másolva!
A Ferencváros hazai pályánen 2-0-ra nyert az MTK ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 21. fordulójának vasárnapi rangadóján. Thomas Doll együttese ezzel 11 mérkőzésesre nyújtotta veretlenségi sorozatát, ráadásul egy pontra megközelítette a tabella második helyén álló kék-fehéreket.

OTP Bank Liga, 21. forduló:
Ferencváros - MTK Budapest 2-0 (1-0)
Groupama Aréna, 8973 néző, v.: Erdős
Ferencváros: Dibusz - Dilaver, Nalepa, Mateos, Ramírez - Gera, Somália - Lamah (Gyömbér, 86.), Hajnal (Busai, 74.), Varga - Lauth (Böde, 69.)
MTK Budapest: Hegedüs - Nagy T., Baki, Thiam, Vadnai - Vass Á., Pölöskei - Horváth Zs., Kanta, Csiki (Bese, a szünetben) - Torghelle
gólszerzők: Mateos (36., 11-esből), Busai (89.)
sárga lap: Lamah (40.), Gera (76.), Mateos (90.), illetve Vass Á. (31.), Baki (35.), Vadnai (58.)

Hatalmas lendülettel kezdett a Ferencváros, a vendégek csak Hegedüs kapus bravúrjainak köszönhetően úszták meg kapott gól nélkül az első negyedóra zöld-fehér rohamait. A folytatásban is Thomas Doll tanítványai irányították az összecsapást, s végül a félidő hajrájában Mateos büntetőjével meg is szerezték a vezetést. A spanyol védő az örökrangadók történetének 400. ferencvárosi gólját szerezte.

Doll a tavaszra összerakta a Fradit Forrás: MTI/Illyés Tibor

A fordulást követően az MTK megpróbált változtatni, de hiába birtokolta többet a labdát, mint az első negyvenöt percben, nem tudott helyzetet kialakítani. A Ferencváros rendkívül magabiztosan őrizte előnyét - ráadásul a 89. percben a csereként beállt Busai is betalált -, így megérdemelten nyert a Fradi.

Otthon verhetetlen a Fradi

Jelenleg a Ferencváros veretlenségi sorozata a leghosszabb az NB I-ben, a zöld-fehérek nem találtak legyőzőre legutóbbi 11 meccsükön, a Groupama Arénában pedig még egyetlen tétmeccsen sem szenvedett vereséget, pályaválasztóként a Fradi 17 mérkőzés óta veretlen, utoljára 2013. novemberében még a Puskás-stadionban kapott ki a Pécstől 2-1-re. A zöld-fehérek sorozatban ötödik bajnokijukat hozták le kapott gól nélkül.

Az MTK zsinórban második rangadóját veszítette el, miután legutóbb a Videotontól is kikapott hazai pályán. Ezzel a vereséggel egyébként nem szakadt meg az MTK azon sorozata, hogy az idei bajnokságban még nem játszott a csapat döntetlent.

Ez volt a 206. örökrangadó, 84 FTC-győzelem, 46 döntetlen és 76 MTK-siker a mérleg. Idegenben sorozatban már a tizedik meccsét veszítette el az MTK a Ferencváros ellen.