Dárdai elhagyja a magyar válogatottat?

Mainz, 2015. február 7.
Dárdai Pál, a Hertha BSC ideiglenes vezetőedzője, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a kispadnál a FSV Mainz 05 és a Hertha mérkőzésén, ame
Mainz, 2015. február 7. Dárdai Pál, a Hertha BSC ideiglenes vezetőedzője, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a kispadnál a FSV Mainz 05 és a Hertha mérkőzésén, amelyet a német első osztályú labdarúgó-bajnokságban játszanak a mainzi Coface Arénában 2015. február 7-én. (MTI/EPA/Frank Rumpenhorst)
Vágólapra másolva!
Dárdai Pál a nyártól már valószínűleg nem lesz álláshalmozó, és vélhetően a magyar válogatott szövetségi kapitányi posztjától búcsúzik el.

A Berliner Morgenpost arról számolt be, hogy a Hertha és a Magyar Labdarúgó Szövetség olyan szerződést kötött, amelynek értelmében a berliniek akármikor visszahívhatják a magyar szakembert.

Michael Preetz, a Hertha sportigazgatója a Kickernek azt nyilatkozta, hogy a következő szezont is Dárdai Pállal és Rainer Widmayerrel szeretnék megkezdeni, főleg, ha ugyanilyen jó formát mutat a csapat. "Az, hogy ez a kettőség Dárdai esetében csak átmeneti, mindenki tudta" - fogalmazott a sportigazgató.

Dárdai nyártól csak a Hertháé? Forrás: MTI/EPA/DPA/Frank Rumpenhorst

Nem csoda, hogy ragaszkodnak Dárdaihoz, hiszen a Hertha négy forduló óta veretlen a bajnokságban (két győzelem, két döntetlen), és feljött a 13. helyre. A magyar válogatott viszont nehéz helyzetbe kerülhet, ha június-július környékén, az őszi Eb-selejtezők előtt új szövetségi kapitányt kell választani.

Az MLSZ nem reagál

A Magyar Labdarúgó Szövetség az MTI hétfői megkeresésére jelezte, nem kíván reagálni az értesülésekre, és emlékeztetett arra, hogy a szövetség a Herthával múlt év végén lefolytatott tárgyalások során Dárdai esetleges vezetőedzői kinevezésének tudatában állapodott meg a berlini klubbal.

"A kinevezés nem befolyásolja a Hertha és az MLSZ közötti szerződést és a szakember magyar válogatottnál vállalt munkáját" - írta közleményében az MLSZ.