Dárdai Pál csodát művelt

Dárdai Pál, foci, Hertha
GERMANY, Berlin : Hertha's Hungarian head coach Pal Dardai waits ahead the German first division Bundesliga football match Hertha BSC Berlin vs FC Augsburg in Berlin, Germany, on February 28, 2015. The match ends 1-0. AFP PHOTO / TOBIAS SCHWARZ
Vágólapra másolva!
Dárdai Pál az utóbbi hetekben mindent megváltoztatott a Hertha labdarúgócsapatánál, Peter Pekarík, a berliniek védője szerint a szakember csodát tett.

"Amióta Jos Luhukayt Dárdai Pál váltotta, rövid idő alatt szinte csodát művelt és felrázta a csapatot. Minden tekintetben javultunk, és elkezdtük a pontok gyűjtését. Természetesen az eredmények hatására sokkal jobb lett a hangulat a klub háza táján, bízom benne, hogy a válogatott szünet után odahaza legyőzzük a Paderbornt, és eltávolodunk a veszélyes zónából" - nyilatkozta Peter Pekarík, a Hertha védője a pozsonyi Új Szónak.

A játékos elmondta, hogy a klublegendának számító Dárdai hatalmas elánnal kezdte a munkát, már az első edzésen látszott, hogy mindent megtesz a csapat sikeréért. A játékosok azon lepődtek meg leginkább, amikor a magyar edző egy nagy digitális órát szereltetett fel a kapu közelében.

Dárdai felrázta a Hertha csapatát Forrás: AFP/Tobias Schwarz

"Négy a kettő elleni lerohanásokat gyakoroltunk, és a csatároknak csak tíz másodpercük volt az akciók befejezésére, akárhol voltak, rá kellett rúgni. Az edzéseknek meg is lett az eredménye, odahaza két gólt lőttünk az élmezőnyben tanyázó Schalkének, és csak a meccs utolsó pillanatában egyenlített az ellenfél" - mondta Pekarík

Peter Pekarík Forrás: AFP/Tobias Schwarz

Hogy Dárdai mennyire beleéli magát berlini munkájába, arról ő maga is mesélt. A válogatott telki edzőtáborában elmondta, nehezére esett az átállás, az első találkozáskor úgy beszélt a játékosokkal, mint egy gyerek, mert még németül gondolkodott. Akkor bocsánatot és egy nap türelmet kért, hogy rendbe szedje a gondolatait.

Az Európa bajnoki-selejtezők F csoportjában harmadik helyen álló magyar válogatott vasárnap 20.45-től, a Groupama Arénában fogadja a görögöket, akik mindössze egy ponttal a csoport utolsó, hatodik helyét foglalják el.