Három pontért jönnek a görögök

Budapest, 2015. március 28.
Kosztasz Manolasz (k) a március 29-i, Magyarország elleni Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésre készülő görög labdarúgó-válogatott edzésén a Groupama Arénában 2015. március 28-án.
MTI Fotó: Kovács Tamás
Budapest, 2015. március 28. Kosztasz Manolasz (k) a március 29-i, Magyarország elleni Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésre készülő görög labdarúgó-válogatott edzésén a Groupama Arénában 2015. március 28-án. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Sergio Markarián szerint csak taktikai elemeket gyakorolt az elmúlt pár napban a görög labdarúgó-válogatott, ennek megfelelően jól felkészült a vasárnapi, Magyarország elleni Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésre.

A vendégek most debütáló uruguayi szövetségi kapitánya a Groupama Arénában tartott szombat esti sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy nagyon nehéz mérkőzésre számít, mert erős ellenfélnek tartja Dárdai Pál együttesét.

"Nagyon elégedett vagyok, ez a pár nap jól sikerült, jól felkészültünk, mindenki bizonyítani akar. Bízom benne, hogy vasárnap a pályán is megmutatkozik az elvégzett munka eredménye" - értékelte Markarián az ausztriai edzőtáborban töltött napokat, egyúttal kiemelte, tetszik neki a magyar csapat játéka és tiszteli Dárdai Pál együttesét.

Új időszak kezdődik a görög futballban

Az uruguayi szakember kiemelte: érkezésével új időszak kezdődik a görög futballban, igyekeznek megmutatni mire képes valójában a válogatottjuk. A taktikáról nem sokat árult el, csupán annyit, hogy igyekeznek kijavítani azokat a hibákat, amelyeket az egy ponttal a csoport utolsó helyén álló görög csapat a selejtezők során eddig elkövetett.

Vasszilisz Toroszidisz küzd a román támadókkal Forrás: AFP/Daniel Mihailescu

"Fontos, hogy a védekezésünk legyen rendben, emellett játsszunk jó futballt és próbáljunk meg gólt lőni" - foglalta össze elképzelését a görögök szakvezetője, aki csapata pozíciója ellenére bízik abban, hogy a hátralévő hat mérkőzésen sikerül kiharcolniuk legalább a pótselejtezőt jelentő harmadik helyet. Tudja, hogy aki a görög válogatott kispadjára leül, az sosem kap sok időt, de bízik a tapasztalatában, ugyanis jövőre lesz 40 éve annak, hogy edzősködik, így hozzászokott ahhoz, hogy tűzoltó feladatot kell ellátnia.

Három pontért jönnek

Lazarosz Hrisztodulopulosz, a Verona középpályása arról beszélt, hogy nehéz hét áll mögöttük, de a görög csapat most nagyon együtt van és egyértelműen a három pontért jöttek Budapestre. Szokratisz Papasztatopulosz, a Borussia Dortmund védője azt emelte ki, hogy Markarián nagyon jó edző, aki a taktikára helyezi a hangsúlyt, konkrét dolgokat kér játékosaitól, akik azt szeretnék a pályán minél jobban megvalósítani.

A görögök várható összeállítása

Oresztisz Karnezisz - Vaszilisz Toroszidisz, Kosztasz Manolasz, Szokratisz Papasztatopulosz, Kosztasz Sztafilidisz - Panajotisz Tahcidisz, Andreasz Szamarisz, Lazarosz Hrisztodulopulosz, Jannisz Fetfacidisz, Panajotisz Kone - Sztefanosz Athanasziadisz

Vaszilisz Toroszidisz, az AS Roma hátvédje azt ígérte, hogy azokért a csapattársakért is küzdeni fognak, akik sérülés miatt nem lehetnek itt, sőt, vasárnap este egész Görögországért játszanak majd. Az Olaszországban légióskodó játékos szerint a csoportban azoknak a válogatottaknak van a legnagyobb esélyük a továbbjutásra, amelyek elöl állnak a tabellán, de szeretnék megnyerni mind a hat előttük álló mérkőzést és elérni a továbbjutást.

Kosztasz Manolasz a görögök edzésén Forrás: MTI/Kovács Tamás