Vágólapra másolva!
Spanyolországban nem volt esélye arra, hogy edzőként érvényesüljön, Azerbajdzsánban azonban kiteljesedhet szakmailag Patricia Gonzalez. A 27 éves edzőnő jelenleg az U19-es és az U21-es női válogatottakért felel.

A mindössze 27 éves edző hat évvel ezelőtt fejezte be a labdarúgást porckorong-problémák miatt, és bár azonnal munkába állt a Rayo Vallecanónál, gyorsan rájött, hogy a futballból nem fog megélni otthon.

"Végül döntöttem, és feláldoztam a magánéletemet a szakmai céljaimért. Azt csinálom most, amit szeretek, és amire nem lett volna lehetőségem otthon" - nyilatkozta, utalva arra, hogy 2013-ban kiváló ajánlatot kapott az azeriektől és 4000 km-t utazva elvállalta a helyi U19-es és U21-es női válogatottak irányítását.

Patricia González Forrás: Twitter/Patricia González

"Miután a hivatalos nyelv az azeri, eleinte órákat töltöttem azzal, hogy megpróbáljam azonosítani a boltban a mosószert és a sampont. Minden alkalommal, amikor visszatértem Spanyolországból, legalább 20 kiló élelmiszert vittem magammal. Különösen fontos volt a kolbász, mert azt Bakuban nem kapni" - mesélte.

Amíg Spanyolországban hét napon át három csapatnál is dolgozva, rengeteg vonatozással havi 600 eurót keresett, addig Azerbajdzsánban igazi profi körülmények várták.

Patricia González Forrás: Twitter/Patricia González

"Szeretnénk egy magas rangú amatőr bajnokságot csinálni, de sajnos nagy hátrány, hogy a nők nagyon korán férjhez mennek, és így fiatalon befejezik a futballt. Annak ellenére, hogy muszlim országban élek, a nők számára nem annyira zárt világ. De ezt az életfelfogást szinte lehetetlen megváltoztatni. Egy lány 15-16 évesen kezd el futballozni, és 21-22 évesen már vissza is vonul."