Megkukkolták a felvételt, eltilthatják a bírókat

German Delfino, argentin foci
ARGENTINA, Buenos Aires : Referee German Delfino gestures during the Recopa Sudamericana 2015 first final football match beteween River Plate and San Lorenzo at the Monumental stadium in Buenos Aires, Argentina, on February 6, 2015. AFP PHOTO / Juan Mabromata
Vágólapra másolva!
Eltiltás várhat az egyik legjobb argentin bíróra, Germán Delfinóra és segítőire, amiért videobíróként felhasználva az egyik televíziós visszajátszást visszavonták a már megítélt büntetőt és piros lapot.

Delfino a vasárnapi, a Vélez Sarsfield-Arsenal argentin bajnokin 1-1-es állásnál befújt egy büntetőt a hazaiaknak, és piros lapot adott Daniel Rosero Valenciának. Amíg a játékosok vitatkoztak, addig az egyik asszisztens az oldalvonal mellett lévő kamerán látta a visszajátszást, és azt, hogy a labda nem Rosero Valencia, hanem a hazai csatár, Mariano Pavone kezét érintette.

Szólt a játékvezetőnek, aki visszavonta ítéleteit, és kifelé ítélt szabadrúgást. Ugyan Delfino döntése helyes volt, mégis azt a videotechnikát használta, amit egyelőre hivatalosan nem lehetne.

A káoszt kihasználva a Vélez edzője, Miguel Ángel Russo gyors interjút is adott a helyi televíziónak: "A játékvezetőnek minden joga megvan, hogy megváltoztassa a döntését. De nem tévéfelvétel alapján. A FIFA szabályai nagyon világosak, a nemzetközi szövetség nem fogadja el a technológia."

German Delfino jól döntött, de hibázott Forrás: AFP/Juan Mabromata

Delfino idegesen elismerte, hogy nem kezelte jól a helyzetet. "Megváltoztattam a döntésem, mert a kollégám jelzett és egy csapat vagyunk. Ha Pavone kezezett, akkor ez volt az igazságos döntés. De én vagyok a felelős."

Az argentin sajtó szerint a játékvezetőkre eltiltás várhat.