Vágólapra másolva!
Újra durva megmozdulással került a figyelem középpontjába Gaston Sessa, az argentin futball egyik legnagyobb botrányhőse.

A 41 éves kapus az argentin másodosztályú bajnokság legutóbbi fordulójában játszott Boca Unidos-All Boys meccsen produkált ismét emlékezeteset. A mérkőzés 1-1-re állt a 73. percben, amikor az All Boys csatára, Marcos Pirchio a 16-oson belül látványosan eldobta magát, így próbált büntetőt kiharcolni.

Pechére a bíró már előbb lefújta az akciót, Sessa azonban a maga módján megbüntette a színészkedő ellenfelet, nemes egyszerűséggel rátaposott a combjára.

A játékvezető kiállította a kapust, így az egy piros lapot már korábban is begyűjtő Boca Unidos kilenc emberre fogyatkozott, vagyis elmondható, hogy bravúrral tartotta meg az 1-1-es döntetlent.

Sessának nem ez volt az első botránya, elég sok van a rovásán. 2002-ben még a Vélez Sarsfield kapusa volt, amikor a San Lorenzo elleni meccsen kiállította őt Sergio Pezzota bíró, mire ő megragadta a spori nyakát. A büntetése 10 meccses eltiltás volt.

A bíró és Castroman megtámadása egy videón:

Egy évvel később a Racing elleni találkozón letolta a nadrágját az ellenfél szurkolói előtt, amikor a bíró tizenegyest ítélt csapata ellen.

2004 azzal vívta ki a Vélez-szurkolók haragját, hogy az Apertura utolsó fordulójában, az Arsenal elleni meccsen egy teljesen ártalmatlan keresztlabdát le akart húzni, ahelyett, hogy kiengedte volna, de a labda kiesett a kezéből, Santiago Hirsig pedig gólt lőtt a nagy hibájából.

Bár a Vélez később egyenlíteni tudott, ez kevés volt, a bajnoki cím elúszott a nagy bakin, így a Newell's Old Boys kétpontos előnnyel zárt a tabella élén.

2006 októberében saját csapattársát, Lucas Castromant inzultálta, ugyanis megharagudott rá, amiért beszedett egy piros lapot a Lanús elleni Copa Sudamericana-találkozón. Castroman már elhagyta a pályát, amikor Sessa utána futott, és az öltözőfolyósón nekiesett.

2007 tavaszán a Belgrano elleni idegenbeli meccsen ismét elgurult Sessa gyógyszere, arcon lőtt egy labdaszedőt, majd a pályáról lefelé menet a nemi szervét markolászta a fotósok előtt.

Egy hónappal később a Boca Juniors elleni Libertadores-kupa-összecsapáson 25 perc után a kiállítás sorsára jutott, miután a labdáért felugorva rondán arcon talpalta Rodrigo Palaciót. Sessa hiába magyarázta, hogy véletlen volt, rengeteg kritikát kapott a 3-0-ra elvesztett mérkőzés után, a Vélez alelnöke, Roberto Jimenez értelmetlennek nevezte a megmozdulását, az edzője, Ricardo LaVolpe pedig azt mondta, ilyenre nincs mentség.

Még ugyanebben az évben egyik csapattársának, Maxi Pellegrinónak bemosott egyet a pályán, majd a Vélez vezetése megelégelte a kapus ámokfutásait, és fegyelmi okokból kitette a keretből.

2012-ben már jelenlegi csapatában, a Boca Unidosban hallatott magáról, amikor ismét egy labdaszedőt lőtt fejen az Independiente Rivadavia elleni mérkőzésen, majd a kiállítása után a nyilatkozatában még be is szólt az ellenfél szurkolóinak.

Az évszámokat látva megállapíthatjuk, hogy ritkulnak a balhék, de ha Sessa nem vonul vissza, akkor a habitusát ismerve számíthatunk még hasonló hírekre vele kapcsolatban.