Kubatov: Az új sas, ha kell, egy félidőt végigdekázik

Kubatov Gábor
Budapest, 2012. április 13. Kubatov Gábor, a Ferencvárosi Torna Club (FTC) elnöke sajtótájékoztatót tart a klub Üllői úti székházában. MTI Fotó: Földi Imre
Vágólapra másolva!
Szerda reggel a Rádió Q KeljFelJancsi! című műsorának a vendége volt Kubatov Gábor, az FTC elnöke, aki a vénaszkennerről, az ultrákról és az új sasról is elmondta a véleményét.

"Igyekszünk magyar futballistákat igazolni, próbáljuk beilleszteni például Ugrai Rolandot vagy Varga Rolandot, de mi egy európai csapat vagyunk. Természetesen nekem is az a célom, hogy minél több magyar legyen a kezdőben, de ez nem egyik napról a másikra történik meg" - válaszolta a Fradi elnöke, amikor arról kérdezték, mikor lesz újra olyan csapatuk, amelyben az összes kezdőjátékos magyar.

Kubatov elmondta, hogy tavaly 800 millió forint volt a klub bevétele a játékosok eladásából, de sajnálkozott azon, hogy a szurkolók erkölcsi kárt okoztak a viselkedésükkel, ami miatt további bevételtől esett el az egyesület, mivel a befektetni vágyó cégek végül meggondolták magukat. Az elnök szerint szó sincs arról, hogy bűnözők lennének a Fradi Securityben, korábbi rendőrök dolgoznak ott, akik "kemény srácok, de a mi szurkolótáborunk is ilyen".

Forrás: MTI/Földi Imre

Akit ki kellett tiltani, az kint is marad

A szurkolók körében nagy vitát kiváltó vénaszkenneres beléptetőrendszerrel Kubatov azt mondta, akinek nincs mit rejtegetnie, az szkennel. "Akit ki kellett tiltani, az kint is marad, nagyjából tizennégy emberről van szó, nem két-háromezerről. Tudom, hogy egy összetartó közösség, és néhány ezer ember emiatt nem jön, pedig nagyon hiányzik a szurkolásuk. Három és fél évig tárgyaltam az ultrákkal, nem volt eredménye, ezért kellett ez a módszer" - magyarázta az elnök, aki azt is hozzátette, az ultrák eljátszották a bizalmát, és már nem ül le velük tárgyalni.

Kubatov szerint szurkolói kultúrát kell váltani, mert az nem jó állapot, hogy a 12 éves lányának be kell fogni a fülét, amikor egy Újpest-ellenes rigmus felhangzik. Kubatov egy időben nagyon aktív volt a Facebook-oldalán a klubbal kapcsolatos témákban, de mostanában már nem lehet olvasni tőle ilyen bejegyzéseket. "Úgy éreztem, 'túlnyomták' a fiúk, akik sértegettek, és eljött egy pont, hogy elegem lett belőle" - indokolta a hallgatását.

Nem kell lecserélni az új sast

Mi is többször írtunk róla, hogy az új Fradi-sas nem aratott osztatlan sikert a szurkolók körében, és Kubatovot is több kérdéssel bombázták a szurkolók a témában. Ő azt válaszolta, hogy a szurkolók 90 százaléka új sast szeretett volna, és ez a mostani a külföldi példát másolja, ahol leginkább rajzfilmfigurára hasonlít a kabalafigura.

Szerinte nincs szükség arra, hogy az új sast lecseréljék, mert biztos benne, hogy meg fogják szeretni a szurkolók, és az új kabalafigura érdemeként hozta fel, hogy ha kell, egy félidőt is képes végigdekázni.