Vágólapra másolva!
Tizenöt napra vendégül látná az ulcinji Olimpik Hotel Igor Akinfejevet és a családját, miután az orosz kapust fáklyával fejbe dobták a két ország válogatott meccsén.

A CSZKA Moszkva 29 éves kapusát az előző hétvégi Montenegró–Oroszország Eb-selejtező első percében dobták meg a lelátóról. Kisebb agyrázkódást és égési sérüléseket szenvedett, a meccset megszakították, majd folytatták ugyan, ám a 66. percben végleg lefújták, miután egy másik orosz játékost pénzérmével dobtak meg.

Most családostul engesztelnék ki Akinfejevet - írja a Magyar Szó. Ahogy az Ulcinji Riviéra nevű turisztikai vállalat vezetője, Radomir Mikan Zec elmondta, azért döntöttek a kapus meghívása mellett, mert nem szeretnék, ha rossz kép alakulna ki az emberekben Montenegróról: "Az Ulcinji Riviéra turisztikai vállalat, Montenegró állam, és a hagyományos jó orosz–montenegrói viszonyok nevében szeretettel meghívjuk, hogy a családjával legyen a vendégünk Ulcinjban. Szeretnénk, ha Montenegrót más szemszögből is megtapasztalná. Nem szeretnénk, ha ez az egyszeri eset rossz képet festene a vendégszerető Montenegróról."

Az UEFA-ra azonban semmilyen befolyást nem gyakorolt a szép gesztus, 3-0-al Oroszországnak ítélte a meccset, amelyen a montenegrói kaput a pécs légiósa, Vukasin Poleksic védte. A csoport állása ezzel: 1. Ausztria 13 pont, 2. Svédország 9, 3. Oroszország 8, 4. Montenegró 5, 5. Liechtenstein 4, 6. Moldova 1.

Montenegróról több turisztikai beszámolót is írt az Origo, az egyik szerint ott nehéz józannak maradni, a másik viszont sztár státuszt jósol az országnak.