Vágólapra másolva!
A Puskás Akadémia rövid közleményben tagadta, hogy az Országos Roma Önkormányzat pénzt utalt volna át nekik.

A Magyar Narancs számolt be arról, hogy közel százmillió forint értékben könyvelhettek el fiktív utazási költségeket az Országos Roma Önkormányzatnál, amely ennek keretében kétszer is átutalt 250 ezer forintot a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiának, vagy legalábbis elkönyvelte azt.

Az Akadémia a honlapján csak ennyit írt egy rövid közleményben: "A felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia számára nem utalt át semmilyen összeget az Országos Roma Önkormányzat."

Házon belül sem tiszta a helyzet

Az Origo azt a tájékoztatást kapta a magát az Országos Roma Önkormányzat „Alternatív Vizsgálóbizottságának” nevező, de meg nem határozott számú és személyű közösségtől, hogy ők maguk is kérdéseket várnak az ORÖ működésével kapcsolatban. Közérdekű adatigénylésük alapján ugyanis az derült ki, hogy a 2011,2012-es évekről a Magyar Államkincstárban

, illetve adatszolgáltatás a Magyar Államkincstárnál, holott erre törvény kötelezi a szervezetet. A 2013-as, illetve 2014-es évekről csak gyorsjelentések és negyedéves összesítők jutottak el az Államkincstárhoz, de ezek mind nullásak.

Az "Alternatív Vizsgálóbizottság" tagjai remélik, hogy állítéásaikért az Országos Roma Önkormányzat feljelenti őket, mert így egy alapos nyomozás kideríthetné, mi is történt az ORÖ-nél.