Tőzsér klubja nagyon közel a Premier League-hez

Tőzsér Dániel, foci
Budapest, 2015. március 29. Tőzsér Dániel (j) és a görög Panagiotisz Kona a labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjének F csoportjában vívott Magyarország - Görögország találkozón a fővárosi Groupama Arénában 2015. március 29-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Tőzsér Dániel csapata, a Watford 1-0-ra legyőzte a Birmingham Cityt, így két fordulóval a vége előtt élre állt az angol másodosztályban. A magyar légiós - aki a Parmától kölcsönben szerepel Angliában - a 85. percben állt be csereként.

A Watford a következő körben a 24 csapatos bajnokságban 20. helyezett Brightonhoz látogat, majd a zárókörben a jelenlegi harmadik Middlesbrought látja vendégül.

A Championshipben az első két helyezett automatikus feljutást ünnepelhet, míg a 3-6. helyezettek a rájátszás során döntenek még egy Premier League-helyről.

A Watford pontelőnnyel fordul célegyenesbe

A legutóbbi négy meccsét megnyerő Watford 85 ponttal áll az élen, a második Bournemouthnak és a harmadik Middlesbroughnak egyaránt 84-84 pontja van. A Norwich 82 ponttal negyedik, az ötödik Derbynek 76, a hatodik Ipswichnek 75 pontja van.

Tőzsér a válogatottban és a Watfordban is alapember lett Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Az idén 42 meccsen szerepelt Tőzsér - a kapus Heurelho Gomesszel holtversenyben - a Watford legtöbbször pályára lépő játékosa. A 29 éves középpályás eddig öt gólt szerzett.

A Parmához nem szeretne visszatérni

Tavaly novemberben - amikor szintén az első helyen állt a Watford - Tőzsér az Origónak azt mondta, hogy olyan sok meccsük van még, hogy nem gondol a feljutásra. "Ezzel együtt ez egy olyan cél, amelyet tényleg elérhetünk, de ehhez jövő májusban kell majd ugyanitt lennünk a tabellán."

A jövőjéről megjegyezte, hogy a Parmához nem szeretne visszamenni, de a döntő szót a Watford mondja majd ki.

A csapat keretéről úgy gondolja, hogy eléri a Premier League szintjét, legalábbis sok nagy klubot megjárt csapattársa így vélekedik. "A kapusunk, Heurelho Gomes a PSV-ben és a Tottenhamben is játszott nagyon sok meccset, és azt mondja, a Premier League-ben is ritka az olyan feltételrendszer, kevés helyen olyan jó az edzőpályák minősége, mint a Watfordnál."

* * *

Az Everton hazai pályán Kevin Mirallas góljával győzött a Burnley ellen. A liverpooli együttes legutóbbi öt mérkőzéséből négyet megnyert, egyszer pedig döntetlent játszott, ráadásul legutóbbi három hazai Premier League-találkozóján kapott gól nélkül gyűjtötte be a három pontot.

Premier League, 33. forduló:
Everton-Burnley 1-0 (1-0)
Crystal Palace-West Bromwich Albion 0-2 (0-1)
Leicester City-Swansea City 2-0 (1-0)
Stoke City-Southampton 2-1 (0-1)

vasárnap játsszák:
Manchester City-West Ham United 14.30
Newcastle United-Tottenham Hotspur 17.00

Az FA-kupa elődöntője miatt a fordulóból a Hull City-FC Liverpool találkozót április 28-án, míg az Arsenal-Sunderland összecsapást május 20-án pótolják. Az Aston Villa-Queens Park Rangers mérkőzést már április 7-én lejátszották.