Vágólapra másolva!
Hétfő délután taggyűlést tartottak a Haladás futballcsapatánál, de furcsa okok miatt nem tudták elküldeni Szentes Lázárt, és kinevezni az utódját. Csak megbüntetni tudták: 300 ezret fizet a jelenlegi exedző. 

Bár Szentes Lázár hétfő délután bejelentette, hogy közös megegyezéssel szerződést bontott a Haladással, az edző ügyére nem tudtak pontot tenni a felek, mert előtte elkövettek egy komoly jogi bakit – írja a Rangado.hu.

Mivel a legutóbbi taggyűlésen elfelejtettek szavazni, a társasági szerződés módosítása elmaradt, így hiába lett időközben a Haladás többségi tulajdonosi a Halmill Kft., Illés Béla és Halmai Gábor cége, a cégbíróságon nem jegyezték be az új tulajdonost.

Halmosiéknak még van edzőjük Forrás: MTI/Illyés Tibor

Így a klub többségi tulajdonosa továbbra is az önkormányzat, amelynek képviseletében ugyan jelen volt Koczka Tibor alpolgármester, de neki is közgyűlési felhatalmazásra lett volna szüksége ilyen súlyú döntéshez, ilyennel pedig nem rendelkezett.

A büntit azért nem úszta meg

Az egyetlen dolog, amiről tudtak szavazni, az Szentes Lázár büntetése volt. Az egyik tulajdonos egyhavi pénzére büntette volna a szakembert, de ezt Koczka javaslatára 300 ezer forintra mérsékelték.

A Haladás egyébként tárgyalásban áll edzőkkel, a Rangado.hu szerint Horváth Ferenc, Kuttor Attila, Mészöly Géza és Kis Károly esélyes a posztra. Persze csak akkor, ha előtte sikerül kirúgni Szentes Lázárt.