Vágólapra másolva!
Rafa Benitez visszautasította a Napoli szerződéshosszabbítási ajánlatát, mert arra számít, hogy a Manchester Citytől valószínűleg távozó Manuel Pellegrini posztját neki ajánlják fel. Benitez korábban a Liverpoolt és a Chelsea-t is irányította Angliában, előbbivel Bajnokok Ligáját, utóbbival Európa Ligát nyert. 

Olasz sajtóértesülések szerint a spanyol edző semmiképpen nem akar a Napolinál maradni, bár a Wolfsburg idegenbeli legyőzése után megenyhült De Laurentis elnök (aki korábban maga közölte, hogy nem újítja meg Benitez nyáron lejáró szerződését), és ajánlatot tett neki.

Benitez arra vár, hogy Manuel Pellegrinit kirúgja a City – ez valószínűleg meg is fog történni –, és hogy a City első számú célpontja, Pep Guardiola nemet mondjon a manchesteriek ajánlatára. A hírek szerint ebben az esetben őt kérnék fel edzőnek annak ellenére, hogy második olaszországi kalandja sem sikerült túl jól.

Az Interrel egyértelműen megbukott, a Napolinál pedig egy kupagyőzelmet és a mostani Európa Liga-szereplést tudja felmutatni, miközben a Juventus átlagosan 20 pontot vert a Napoli bajnokesélyes keretére a Serie A-ban.

Rafael Benítez Forrás: AFP/Alberto Pizzoli

Benitez komoly nemzetközi sikereket ért el angol csapatokkal, a Liverpoollal minden idők egyik legérdekesebb BL-döntőjében legyőzte az AC Milant, a Chelsea-vel pedig – miután a klub kirúgta Roberto Di Matteót a BL-kiesés miatt – az Európa Ligában ért a csúcsra.