Vágólapra másolva!
Vitelki Zoltán irányításával készül a Diósgyőri VTK az idei utolsó öt mérkőzésre, az edző saját stábjával készíti fel a csapatot – hangzott el a DVTK labdarúgóklubjának és új edzőjének közös sajtótájékoztatóján, szerdán Miskolcon.

Árki Gábor sportigazgató kifejtette: a hétvégi, FTC elleni bajnoki mérkőzés után Szivics Tomiszláv vezetőedző jelezte a klubvezetésnek, szeretné, ha közös megegyezéssel a köztük lévő, érvényben lévő szerződését megszüntetnék. Ezt a tulajdonos elfogadta, így kedden a kontraktust közös megegyezéssel felbontották.

Hangsúlyozta: ezt követően egyértelmű volt, hogy házon belül fogják megoldani a folytatást, erre a legalkalmasabb személy Vitelki Zoltán volt. Szakmailag a tudása alkalmas arra, hogy ezt a feladatot ellássa, a DVTK-hoz fűződő szeretete pedig vitathatatlan - tette hozzá. Mint mondta, Szivics segítői is távoztak a vezetőedzővel együtt, köztük ugyanis volt egy egyezség, amely szerint „együtt jöttek és együtt is mennek”.

Közös az öröm, közös a bánat

Árki Gábor szerint ennek a félévnek a kudarcai közösek, nyilván „ennek a tortának bizonyos szeleteiből” mindenkinek megvan a maga része. Vitelki Zoltán saját stábjával érkezett, segítői Kriston István, Kiser László, Egri Attila, és Veréb György. Az edző megköszönte Szivics munkáját. Hozzáfűzte, nagy eredményeket tudott elérni a csapattal, amelyekre méltán büszke lehet.

A DVTK téli alapozása Forrás: MTI/Vajda János

Kitért arra, hogy a felkérés nem érte váratlanul. Bízik abban, hogy az a fajta mentalitás, amit képvisel, ráragad a játékosokra is. Megbízatása a hátralévő öt mérkőzésre szól, „ez az öt hét nem egy rövid idő” – fejtette ki, rámutatva arra, nem foglalkozik a múlttal, lezártnak tekinti. Az eredményekre utalva azt mondta, 15 pont a cél, ő ugyanis sportember, maximalista.

Szerinte a csapat egységét az eredmények teremtik majd meg, az „öltözői hangulatnál” is arra törekszik, hogy egy irányba húzzanak a játékosok. „Nagy szükség van a szurkolókra”, a hétvégi, Pápa elleni mérkőzés - reményei szerint - már tükrözni fogja az új stáb mentalitását. Támadófutballt játszanak majd, ennek megfelelően állítja össze a csapatot.

Árki Gábor egy új vezetőedző vagy új játékosok személyét firtató kérdésre válaszolva közölte, nem szeretne még a távolabbi jövővel foglalkozni, először le kell zárni ezt az időszakot.