Képtelen legyőzni mumusát a Napoli

Rafa Benítez, Napoli, foci
ITALY, Naples : Napoli's Spanish coach Rafael Benitez (L) and Napoli's Italian assistant coach Fabio Pecchia react at the end of the Italian Serie A football match SSC Napoli vs Empoli F.C. on December 7, 2014 at the San Paolo stadium in Naples. AFP PHOTO/CARLO HERMANN
Vágólapra másolva!
Az 1994-95-ös szezon óta nem fordult elő olasz élvonalbeli bajnokin, hogy egy mérkőzésen három öngól szülessen. Az Empoli 4-2-re verte a kétszer is saját kapujába találó Napolit, amely képtelen legyőzni riválisát. A vereséggel ötpontos hátrányba kerültek a nápolyiak a dobogóért folytatott harcban, de még mindig lehet ebből BL-indulás.

Eredmény, Serie A, 33. forduló:
Empoli - Napoli 4-2 (3-0)
gól: Maccarone (8.), Britos (43., öngól), Saponara (45+1.), Raúl Albiol (81., öngól), illetve Laurini (64., öngól), Hamsík (91.)

A pillanatnyi forma mit sem számított az olasz labdarúgó-bajnokság 33. fordulójának csütörtöki mérkőzésén, amelyen a legutóbbi nyolc bajnokija közül mindössze egyet megnyerő Empoli az öt tétmérkőzés óta veretlen Napolit fogadta.

Rafa Benítez edző nem lehetett elégedett csapatával Forrás: AFP/Carlo Hermann

A hazaiak elképesztő sorozattal bírtak a nápolyiak ellen, hiszen az eddigi nyolc egymás elleni meccsen még sohasem kaptak ki. A mérleg öt győzelem (a legutóbbi egy 1-0-s siker még a Serie B 2001-2002-es szezonjából), és három döntetlen (az utolsó a 2007-08-as idény 0-0-ja) volt - ezt toldotta meg az Empoli egy újabb sikerrel.

A hazaiak már a félidőben 3-0-ra vezettek, a vége úgy lett 4-2, hogy a Napoli Britos és Raúl Albiol révén kettő, az Empoli Laurini ügyetlenkedése miatt egy öngólt vétett. Utoljára az 1994-95-ös idényben, azaz tíz éve fordul elő, hogy egy bajnokin három öngól szülessen.

Vereségével a Napoli ötpontos hátrányba került a dobogó harmadik fokán álló AS Romával szemben, ezt kellene öt forduló alatt ledolgoznia. Ha nem sikerülne, akkor sincs még veszve a Bajnokok Ligája-részvétel, az Európa Liga győztese ugyanis jövőre ott lehet a BL-ben. Ehhez azonban az elődöntőnél járó olaszoknak meg kellene nyerniük a sorozatot.

A bajnokság élcsoportja:
1. Juventus 76
2. Lazio 62
3. Roma 61
4. Napoli 56
5. Sampdoria 51
6. Genoa 50