Nagyot játszott, címvédőt vert a Juventus

Dani Carvajal (Real Madrid), Arturo Vidal (Juventus), foci
ITALY, Turin : Real Madrid's defender Dani Carvajal (R) fights for the ball with Juventus' midfielder from Chile Arturo Vidal during the UEFA Champions League semi-final first leg football match Juventus vs Real Madrid on May 5, 2015 at the Juventus stadium in Turin. AFP PHOTO / MARCO BERTORELLO
Vágólapra másolva!
Fantasztikusan küzdött és két gólt is szerzett a Juventus labdarúgócsapata a Real Madrid ellen a Bajnokok Ligája első elődöntőjében, de Cristiano Ronaldo gólja még nagyon sokat érhet a jövő heti, spanyolországi visszavágón.

Eredmény, Bajnokok Ligája, elődöntő, első mérkőzés:
Juventus - Real Madrid 2-1 (1-1) - az élő közvetítés
Torino, Juventus Stadion
v.: Martin Atkinson (angol)
Juventus: Buffon - Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Evra - Marchisio, Pirlo, Sturaro (Barzagli, 64.) - Tévez (Pereyra, 86.), Vidal, Álvaro Morata (Llorente, 78.)
Real Madrid: Casillas - Carvajal, Pepe, Varane, Marcelo - Rodríguez, Sergio Ramos, Kroos, Isco (Hernandez, 63.) - Bale (Jesé, 86.), Ronaldo
gól: Morata (8.), Tévez (58., büntzetőből), illetve Ronaldo (27.)
sárga lap: Bonucci (5.), Tévez (46.), Vidal (56.), Chiellini (93.), illetve Marcelo (57.), Carvajal (75.), Rodriguez (85.)

A Real 1987 óta nem tudott továbbjutni olasz rivális ellen, sorozatban hét párharcot bukott el - és legtöbbször, háromszor, épp a Juve kezétől vérzett el. A két csapat korábbi 16 találkozásából a spanyolok nyolcat, az olaszok hetet nyertek, de a gólkülönbséget tekintve a Juve állt jobban. A Real sorozatban ötödször jutott a BL-elődöntőbe, a Juventus legutóbb 2003-ban járt ilyen magasságokban, akkor éppen a madridiakat búcsúztatta 4-3-as összesítéssel.

A hazaiaknál Paul Pogba, a vendégeknél Karim Benzema és Luka Modric hiányzott, de mindkét edző próbált valami váratlant húzni.

Vidal nagyot küzdött Forrás: AFP/Marco Bertorello

Massimiliano Allegri például úgy döntött, hogy a kreatívabb Pereyra helyett inkább az energikusabb Sturarót küldi pályára, aki eddig összesen három percet töltött a pályán nemzetközi kupameccsen.

Carlo Ancelotti viszont hiába mondta azt korábban, hogy jelen formájában Hernandez kihagyhatatlan, mégis a kispadra ültette a mexikói csatárt. Így aztán a középpályára Sergio Ramos lépett előre, a két támadó pedig Bale és Cristiano Ronaldo lett.

25 percig pályán sem volt a Real

Ugyan a spanyolok úgy kezdték a mérkőzést, hogy 444 perce nem kaptak gólt idegenbeli BL-meccsen, Torinóban nyolc perc után megzörrent a háló. A sokkal agilisabb hazaiak addig túlvoltak már egy tizenegyesgyanús szituáción, illetve egy Morata-emelésen, a 8. percben aztán Tévez lövését Casillas bravúrral kitolta ugyan a jobb alsó sarok elől, de Morata jól érkezett, és egy lépésről a hálóba lőtt (1-0).

Az első 25 percben Allegri taktikája jobban ült, a Ramosszal megerősített madridi középpálya nagyon sokat hibázott, a labdaszerzésekből azonban nem sikerült helyzeteket kialakítani. A félidő második felére kiegyenlítetté vált a játék, már többet birtokolta a labdát a vendégcsapat, és a 27. percben szinte a semmiből egyenlített Cristiano Ronaldo (1-1).

Allegri még a mérkőzés előtt azt hangsúlyozta, hogy minimalizálni kell a hibák számát, a 41. percben azonban a teljes védelem zongorán kísérte a Real játékát, a torinóiak szerencséjére Isco centerezését James Rodriguez két méterről, gyönyörű mozdulattal a lécre fejelte.

Tévez büntetője döntött

A mérkőzés nagyon hasonlított a tizenkét évvel korábbi, madridi első elődöntőhöz, akkor a brazil Ronaldo szerzett vezetést a Realnak, Trezeguet még az első félidő végén egyenlített, végül Roberto Carlos gólja a spanyoloknak hozott 2-1-es győzelmet

Carlos Tévez büntetője döntött Forrás: AFP/Marco Bertorello

Itt is jött a második hazai gól, az 58. percben Tévez és Morata száguldhatott egy kontrával a kapu felé, utóbbit Marcelo egy bodicsekkel eltüntette, Tévez viszont a 16-osig szaladt, ahol Carvajallal szemben büntetőt harcolt ki. Az argentin sértett nem is hibázott - 2-1 a hazaiaknak.

Jöhettek a cserék, Ancelotti becserélte Isco helyére Javier Hernandezt, Allegri pedig Sturaro helyére Barzaglit, majd az utolsó 12 percre Morata helyére Llorentét küldte be.

A hajrában utóbbi játékos még kihagyott két lehetőséget, egyszer a kapust is kicselezve rosszul centerezett az alapvonaltól, majd Casillas védett.

A vége - csakúgy, mint tizenkét éve - 2-1 lett a hazai csapatnak, a visszavágót jövő szerdán játsszák a Bernabéuban.