Miről beszélget Király Gábor és Mourinho Londonban?

Király Gábor
Andorra's defender Oscar Sonejee (R) vies with Hungary's goalkeeper Gabor Kiraly (L) during the FIFA 2014 World Cup group D qualifying football match Hungary vs Andorra in Budapest, Hungary on October 15, 2013. AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
Vágólapra másolva!
Király Gábor nyáron végleg hazatér nevelőegyesületéhez, a Haladáshoz. A 39 éves Fulham-kapus fia, a 11 éves Mátyás szintén a londoni klubban véd, ugyanúgy, mint a legendás edző, a Chelsea-t irányító José Mourinho 15 éves fia. A két apa gyakran beszélget az oldalvonal mellett.

"Fiam, Matyi az U11-eseknél véd a Fulhamben. José Mourinho fia is a Fulhamben kapus, ő az U15-ösöknél. Így többször összefutottunk az utánpótlás kapusedzéseken. Mint két szülő beszélgettünk, egy nagyon közvetlen, szimpatikus ember az életben. Azt tudni kell, hogy a London környéki csapatok közül talán a Fulhamben a legerősebb az utánpótlás-nevelés. Legutóbb az Arsenal elleni meccsüket megnéztem Matyiéknak, és az ellenfél edzője az a Danny Granville volt, akivel három évig játszottam együtt a Crystal Palace-ban, ő balhátvéd volt. Örömmel üdvözöltük egymást" - nyilatkozta a Kiralygabor.eu-nak.

Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

Elárulta, hogy nem volt olyan mérkőzésünk, ahol magyar vagy német szurkolóval ne találkozott volna. "Volt, hogy Münchenből szürke mackóban jöttek drukkolni a Craven Cottage-be. 39 évesen a negyedik legidősebb élő szerződéssel rendelkező kapus voltam az angol első és másodosztály hálóőreit nézve. A kapustársaimmal, a klubbal nagyon jó viszonyba kerültem, és elismerték az itt végzett munkámat. Pozitív élményekkel zárom a fulhami szezont" - fogalmazott a 93-szoros válogatott kapus.

Arról is mesélt, hogy melyik volt a legemlékezetesebb pillanata a Fulhamnél. "A Leeds elleni 1-0-s győzelem volt az utolsó hivatalos bajnokim a klub színeiben. Ezzel a diadallal egy 28 meccs óta tartó idegenbeli nyeretlenségi sorozatot sikerült megtörnünk."

A weboldalon az is látható, hogy Király fia ugyanúgy szürke mackóalsóban véd, mint az apja, akinek úgy sikerült Európa-hírű kapussá válnia, hogy még most is számítanak rá a magyar válogatottban.