Micsoda jobbhátvédje van a Sevillának!

Aleix Vidal, Sevilla, foci
SPAIN, Sevilla : Sevilla's midfielder Aleix Vidal celebrates after scoring during the UEFA Europa League semifinal first leg football match Sevilla FC vs ACF Fiorentina at the Ramon Sanchez Pizjuan stadium in Sevilla on May 7, 2015. AFP PHOTO/ JORGE GUERRERO
Vágólapra másolva!
Nem okozott csalódást szurkolóinak, és megnyerte az Európa Liga-elődöntő első, hazai mérkőzését a címvédő Sevilla, a spanyolok 3-0-ra verték a Fiorentinát. A másik olasz csapat, a Napoli nem lehet elégedett, hazai pályán ugyanis csak 1-1-re végzett az ukrán Dnipróval.

Eredmény, Európa Liga, elődöntő, első mérkőzés:
Sevilla (spanyol) - Fiorentina (olasz) 3-0 (1-0)
gól: Aleix Vidal (17., 52.), Gameiro (75.)

Folytatta pazar, hibátlan hazai szereplését a Sevilla, amely hetedik otthoni mérkőzését is megnyerte az Európa Liga 2014-15-ös idényében.

Aleix Vidal megmutatta Forrás: AFP/Jorge Guerrero

Az első helyzetet az 5. percben a firenzei Mario Gomez hagyta ki, 14 méterről abszolút ziccerben a kaput sem találta el. A 17. percben viszont Bacca átadása után a jobbhátvéd Vidal lőtt szép gólt, ezzel pályafutása első nemzetközi kupagólját szerezte (1-0).

Egy perc múlva egyenlíthetett volna a Fiorentina, de Matias Fernandez 5 méterről nem találta el a kaput. A 24. percben ismét vendéghelyzet maradt ki, Tomovic jobbról középre lőtt labdáját Szalah közelről a kivetődő kapusba püfölte.

Szünet után növelte előnyét a Sevilla, az 52. percben ismét Vidal villant, Vitolo remek labdát adott a felfutó jobbhátvédnek, akitől még mindig nem várt lövést a vendégek kapusa, Neto, mert beadásra számítva elvetődött, így Vidalnak nem volt nehéz dolga a kapuba lőni (2-0).

A 75. percben eldőlt a mérkőzés (és lehet, a továbbjutás is), a frissen beállt Gameiro közelről talált be (3-0).

Eredmény, Európa Liga, elődöntő, első mérkőzés:
Napoli (olasz) - Dnipro (ukrán) 1-1 (0-0)
gól: David López (50.), illetve Szeleznyov (81.)

Nápolyban nehezebb dolga volt a hazai csapatnak, amely nagyon nagy küzdelem árán tudta feltörni a Dnipro védelmét. Az első félidőben nagy fölényben futballoztak az olaszok, de néhány Insigne-próbálkozáson kívül nem kerültek komoly helyzetbe.

A második félidőt még lendületesebben kezdte a Napoli, a 49. percben Hamsík középre emelt labdáját az ukránok brazil bekkje, Léo Matos az utolsó pillanatban fejelte ki a kapu előteréből. Egy perc múlva megszületett a vezető gól, Insigne szögletét David Lopez az ötösről bólintotta a kapuba (1-0).

A nyomás fokozódott, de Higuaín hiába került helyzetbe állandóan, nem tudott kifogni a remekül védő Bojko kapuson.

A 81. percben jött a hidegzuhany, az egy perccel korábban beállt Szeleznyov egy lesgyanús góllal egyenlített (1-1).

A visszavágókat egy hét múlva játsszák.