Vágólapra másolva!
A következő idényben nem tud elindulni az első osztályban a Győri ETO FC labdarúgócsapata.

A klub honlapján pénteken megjelent rövid közlemény szerint az egyesület nem tudta teljesíteni a licenckövetelményeknél a Magyar Labdarúgó Szövetség által előírt hiánypótlást.

Jövőre nem lesz NB I-es bajnoki az ETO-stadionban Fotó: Polyák Attila - Origo

"Ezúton tájékoztatjuk szurkolóinkat és a közvéleményt, hogy sajnos nem tudtuk teljesíteni az OTP Bank Liga 2015/16-os indulásához szükséges licenckövetelményeknél az előírt hiánypótlást. Mindez azt jelenti, hogy bár a pályán elért eredmények alapján jogosult lehetne klubunk, hogy a legmagasabb osztályban szerepeljen, a kialakult körülmények miatt erre mégsem lesz lehetősége" – írja az Eto.hu.

55 év után

A Győr 55 év után nem lesz tagja az élvonalnak, az 1960/61-es idény óta szerepel folyamatosan az első osztályban. Egyelőre még az is kérdés, hogy melyik osztályban folytathatja az együttes. Egy korábbi elképzelés alapján, amennyiben a klubnak sikerülne törlesztenie köztartozásait, akkor megmenekülhetne az egyesület utánpótlás-szekciója. Így az NB III-ban megkapaszkodhatna a csapat, s nem kellene "szélnek ereszteni" azt a mintegy 400 fiatalt, aki a győri klubban futballozik.

Vajon kitartanak a szurkolók? Forrás: MTI/Krizsán Csaba

Az ETO FC akkor került nehéz helyzetbe, amikor az egyesületet tulajdonló Quaestor-csoport egyik cége öncsődöt jelentett. A Győri ETO FC Kft. ez után csődvédelmet kért, majd az események hatására a csapat főszponzora, az Audi Hungaria Motor Kft. azonnali hatállyal felbontotta a klubbal kötött együttműködési megállapodását. Február óta nem kapott fizetést senki a klubnál. Szó volt arról, hogy a kluboknak járó szponzorpénzből fizetné ki a Győri ETO köztartozását az MLSZ, de ehhez az NB I-es klubok engedélyére is szükség lett volna. Néhány csapat támogatta a javaslatot, mások még gondolkodnak rajta, de volt egy klub, amely csípőből elutasította.