Ronaldo a fizetése felét a nepáli áldozatoknak adta

bwin
Real Madrid's Portuguese forward Cristiano Ronaldo reacts during the Spanish league football match Malaga CF vs Real Madrid at La Rosaleda stadium in Malaga on December 22, 2012. AFP PHOTO / JORGE GUERRERO
Vágólapra másolva!
 A So Foot francia sportmagazin úgy tudja, Cristiano Ronaldo éves fizetésének a felét, mintegy hétmillió eurót ajánlott fel a nepáli földrengés áldozatainak. Ez a Real Madrid által átutalt éves fizetésének a fele.

Ronaldo nem verte nagy dobra a jótékonykodást, saját közösségi média-oldalaira sem tette ki, csak azt kérte a rajongóitól, hogy lehetőségeihez képest segítség a nepáliakat. A portugál világsztár a Save the Children nevű alapítványon keresztül juttatta el a pénzt a rászorulóknak.

Nem ez volt Ronaldo első komoly adománya, tavaly 60 ezer eurót ajánlott fel egy 10 hónapos kisgyerek agyműtétjére, 2004-ben pedig személyesen repült el Indonéziába, hogy segítsen pénzt gyűjteni a cunami áldozatainak, miután a híradóban meglátott egy portugál mezbe öltözött gyermeket.

A mostani adomány nem viszi csődbe a portugál klasszist, bevételei nagy részét nem is a fizetéséből szerzi, hanme különböző szponzorai adják össze. Ettől függetlenül példátlanul szép gesztus, hogy ekkora összeggel támogatja a földrengés károsultjait.

Ez gyönyörű gesztus volt Ronaldótól Forrás: AFP/Jorge Guerrero

Ronaldóra és csapatára a következő időszakban óriási feladatok várnak, a Barcelonát két pont hátrányból üldöző Real Madrid szombat este a Valenciával találkozik, majd jövő hét szerdán jön a Juventus elleni BL-elődöntő visszavágója, amit 2-1-es hátrányból kezd a Real.