Nem kell a PL-cirkusz a maláj ultráknak

Liverpool, Malajzia, maláj szurkolók, foci
MALAYSIA, Kuala Lumpur : Liverpool's Malaysian fans hold up placards for their country before the friendly match against Malaysia XI, part of the Liverpool FC Asia Tour 2011 at in Kuala Lumpur on July 16, 2011. AFP PHOTO/Mohd Rasfan
Vágólapra másolva!
A malajziai futballszurkolók egy csoportja bojkottálni akarja a Tottenham és a Liverpool labdarúgócsapatainak ázsiai túráját, mert szerintük a cirkuszi látványosság helyett inkább a világbajnoki selejtezőkre kellene koncentrálni.

Az utóbbi években megszokottá vált, hogy a Premier League legjobb csapatai ellátogatnak Kínába és Délkelet-Ázsiába, hogy ott népszerűsítsék az angol labdarúgást. Május 27-én a Tottenham, júliusban pedig a Liverpool is ezért érkezik Malajziába, ahol a helyi válogatott ellen lépne pályára.

A helyi ultrák egy csoportja (Ultras Malayai) azonban bojkottra szólította fel a drukkereket, egyik vezetőjük, Alfadli Awaludin szerint ezek a mérkőzések nem segítenek a maláj futballon.

"Nekem semmi bajom ezekkel a csapatokkal, nem gyűlölöm őket, de a koncepciót abszolút helytelennek tartom. Nem jó az időzítés, sokkal inkább a világbajnoki selejtezőkre kellene koncentrálnunk. Miért kellene olyan meccsre összpontosítani, amely nem hoz nekünk hasznot? Mi van, ha valaki megsérül a Spurs ellen? Akkor ki fog játszani a vb selejtezőkön?" - tette fel a kérdést.

Négy éve még a helyi drukkerek szorítottak a Liverpoolért Forrás: AFP/Mohd Rasfan

A helyi válogatott a selejtezők második körében Szaúd-Arábiával, az Egyesült Arab Emírségekkel, Kelet-Timorral és Palesztinával került egy csoportba, utóbbi két ellenféllel június közepén találkozik.

Awaludin azt mondta, őt nagyon bosszantja, hogy a Liverpool érkezése miatt felborul a bajnokság menetrendje is, így kedvenc klubja, a Selangor kénytelen volt elhalasztani a Sarawak elleni mérkőzését.

"Nem értem, miért élvez előnyt egy ilyen cirkuszi mutatvány, mint a mi bajnokin. Ez nevetséges. Attól, hogy Premier League-csapat, még nem kellene hajbókolni előtte. Ez már büszkeség kérdése" - tette hozzá.