Vágólapra másolva!
Domenico Berardi a tavalyi négy gólja után ezúttal mesterhármassal intézte el a Milant. A Roma 2-1-re győzött az Udinese ellen, és így visszavette a második helyet a Laziótól, a következő körben éppen egymással találkozik a két városi riváis.

A Sassuolo egy fantomgóllal szerzett vezetést, Berardi kapáslövése után Diego Lopez ügyetlenül kiejtette a labdát, de gyorsan utánavetődött, és úgy tűnt, a labda nem ment át teljes terjedelmével a gólvonalon, a bíró mégis gólt ítélt. Ez már a sokadik vitatott eset az olasz bajnokságban, jövőre már jön a gólvonal-technológia, addig önökre bízzuk, hogy a kép alapján jól döntött-e a bíró.

A 30. percben már nem volt vita, Missiroli indítása után Berardi lefutotta Palettát, majd a hosszú sarokba lőtt. A Milan gyorsan szépített Bonaventura révén, majd nagy offenzívába kezdett az egyenlítésért, ami végül a második félidő elején sikerült, egy szöglet után Alex bólintott.

Hat perccel az egyenlítés után azonban Bonaventura megkapta a második sárga lapját, így

tíz főre fogyatkozott a Milan

, és az emberelőnyt kihasználta a Sassuolo, ki más, mint Berardi érkezett a legjobbkor Floro Flores beadására. A legvégén még Suso csúszott rá Missiroli bokájára, amiért ő is pirosat kapott, így a Milan már 11 kiállításnál jár az idényben, ami jól jelzi, milyen gyászos szezont fut a piros-fekete brigád.

Berardi viszont nagyon szerethet a Milan ellen játszani, tavaly januárban az

ő négy góljával aratott

4-2-es győzelem után rúgta ki a Milan az azóta a Juvét BL-döntőbe vezető Massimiliano Allegrit, most pedig egy mesterhármassal játszott főszerepet.

A Cagliari hazai pályán 1-0-ra kikapott a Palermótól, ezzel eldőlt, hogy a szardíniai csapat lett a harmadik kieső. Korábban a Cesena és a Parma búcsúzott az élvonaltól.

Az utolsó vasárnapi meccsen az Udinese vezetést szerzett az Olimpicóban, amikor a Chelsea-től kölcsönkapott horvát Perica berakott egy kipattanót. A Roma a félidő utolsó percében egyenlített, Totti beadására Nainggolan érkezett. Az első félidő végén újra az Udinese vezethetett volna, de Guiilherme hatalmas szabadrúgása a lécről vágódott fölé.

A meccs végül egy furcsa góllal dőlt el, Nainggolan beadása után Heurtaux nem tudta elfejelni a labdát, majd Widmer lábáról pörgött le a labda, Toroszidisz pedig lecsapott a lehetőségre, és a hálóba passzolt.


A Roma ezzel a sikerrel visszavette a helyet, ami jót tesz Tottiék önbizalmának a Lazio elleni derbi előtt. Jelenleg a bordó-sárgák egy ponttal jobban állnak, mint a kék-fehérek.

Serie A, 36. forduló:
Sassuolo - Milan 3-2 (2-1)
gól:
Berardi (13., 30., 77.), illetve Bonaventura (33.), Alex (51.)
piros lap:
Bonaventura (57., Milan), Suso (94., Milan)

Atalanta - Genoa 1-4 (1-1)

gól: Pinila (18., 11-esl), ill. Pavoletti (30.), Bertolacci (57.), Falque (61., 73.)

Cagliari - Palermo 0-1 (0-1)
gól: Vazquez (9.)

Torino - Chievo 2-0 (0-0)
gól: Maxi Lopez (51., 69.)

Verona - Empoli 2-1 (1-1)
gól: Moras (24.), Sala (68.), ill. Saponara (6.)

Roma - Udinese 2-1 (1-1)
gól: Nainggolan (45.), Toroszidisz (65.), illetve Perica (19.)