Vágólapra másolva!
Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője szerint következhet a megérdemelt ünneplés Joan Carrillo, a Videoton trénere pedig úgy gondolja, hogy akár ők is nyerhettek volna. Edzői nyilatkozatok a Magyar Kupa-döntő után.

A Ferencváros 4-0-ra legyőzte a bajnok Videotont a kupadöntőben, Thomas Doll elismerte, hogy az első félidőben voltak problémáik. „Nem találtuk a játékunkat, miután a Videoton két csatárral játszott. Sok labdát veszítettünk, de szerencsére a kapunkban ott ált Dibusz Dénes. A második félidőben sokkal jobban oldottuk meg a feladatokat. Lehet arról vitatkozni, hogy ennyivel jobbak voltunk-e, de most nagyon büszke vagyok a játékosaimra, akik rengeteget dolgoztak ezért a sikerért.”

Gyurcsó és Dibusz a felvezető sajtótájékotatón a kupával, utóbbi nyerte meg Forrás: MTI/Illyés Tibor

Doll bátran hozzányúlt a fiatal Nagy Ádámhoz, akit a kezdőbe nevezett. „Ádám beállítása természetesen kockázatos volt, de aki látta ezt a fiút az elmúlt hetekben az edzéseken és az U21-es meccseken, az tudja, hogy megérdemelte a lehetőséget. Jól kezeli a labdát, nagyon gyors, és ha mellette Gera Zoli és mögötte Somalia van, akkor meg lehet kockáztatni a kezdőbe álltását, még egy kupadöntőben is.”

A német szakember így folytatta:

örülök, hogy most, másfél évvel később megnyertük ezt a kupát. Úgy gondolom, hogy most egy nagyon hosszú éjszaka következik, holnap minden magyar dalt ismerni fogok.”

Doll is bulizik egy nagyot a játékosokkal Forrás: MTI

Doll játékosként kétszer nyert kupát, edzőként most győzött először. „Olyankor magára gondol az ember, de most sokkal nagyobb a felelősségem. 2008-ban a Bayern München ellen játszottam utoljára kupadöntőt, akkor hosszabbításban kikaptunk, ennyit kellett várnom, hogy most újra kupadöntőbe jussak, örülök, hogy ezt Budapesten sikerült megtennem, és győzni is tudtam."

Leszakadt az ég, úgy még jobban ment

A Fradi akkor kezdte el rugdosni a gólokat, amikor elkezdett szakadni az eső, Doll nem hozott párhuzamot, de örült, hogy ez így történt. „Az elmúlt időszakban szép időben is jó focit tudtunk mutatni. Most, amikor leszakadt az ég, akkor elkezdtünk bízni magunkban, és sikerült gólokat rúgni. Jó dolog ezt edzőként látni, hogy ilyen körülmények között, szakadó esőben, nehéz talajon is tudnak játszani a játékosaim.”

A Fradi 11 év nyert kupát Forrás: MTI/Illyés Tibor

Joan Carrillo, a Videoton vezetőedzője is úgy látta, hogy csapata az első félidőben jobban játszott a Ferencvárosnál. „Akkor rengeteg helyzetet alakítottunk ki, miközben a Fradinak nem nagyon voltak lehetőségei, és a második félidőt is egy nagy helyzettel kezdtünk, de sajnos Dibusz személyében nagyon jó kapusa van az ellenfélnek. Ezt követően a Ferencváros nagyon hatékonyan játszott, ez nem is csoda, hiszen nagyszerű formában van, és Thomas Dollnak nagyszerű válogatott játékosai vannak, akik kihasználják a kevés helyzeteket is. Nem tudom elmarasztalni a játékosaimat, mert akár nyerhettünk is volna a helyzetek alapján, de nekik is azt mondtam, hogy együtt nyerünk, és együtt veszítünk.”