Vágólapra másolva!
A Sporting KC 4-2-re legyőzte a New Englandet az amerikai labdarúgó-bajnokságban, a mezőny legjobbja Németh Krisztián volt. A válogatott csatár 1-0-s vendégvezetésnél gólpasszt adott, majd a 39. és a 46. percben is gólt szerzett. 

"Nagyszerű csapatmunka eredménye a mai győzelem, amelyet fantasztikus szurkolók előtt sikerült elérnünk. Örülök, hogy két góllal hozzá tudtam járulni a sikerhez. Köszönet mindenkinek!" - írta a Facebookon a 26 éves csatár.

A meccs összefoglalója

A Kansas City nem volt könnyű helyzetben, mert nyolc játékosára sem számíthatott sérülés vagy válogatottbeli közelezettség miatt, ráadásul a 11. percben már az ellenfél vezetett.

A 29. percben aztán Németh a 16-os jobb oldaláról a kapu elé ívelt, mire az angol Dominic Dwyer mellel levette a labdát, majd fordulásból szép gólt lőtt.

Tíz perccel később egy balról érkező szabadrúgást csúsztatott hét méterről a jobb alsóba Németh, az ellenfél kapusa beleért a labdába, de nem tudott már hárítani.

Úgy tűnik, Némethnek nagyon bejött az MLS - kilenc eddigi meccsén öt gólt szerzett Forrás: AFP/Scott Halleran

Benny Feilhaber büntetőjével a 43. percben már 3-1-re vezetett a Kansas.

A szünet után rögtön ünnepelhetett a 18 864 néző kansasi fele, méghozzá Németh Krisztián gólja miatt.

A magyar csatár egy szöktetés után 7 méterről, bal lábbal mattolta Brad Knighton kapust. Scott Caldwell a 64. percben még szépített, így 4-2-re nyert a Kansas. Németh Krisztiánt a 92. percben megtapsolhatták, mert edzője, a magyar származású Peter Vermes lecserélte az utolsó másodpercekre.

"Jó játékosokat igazoltunk, hiszek benne, hogy Vermes Péter elképzeléseiből eredményes foci születik majd" - nyilatkozta még március végén az Origónak Németh.

A Kansas jelenleg ötödik nyugaton (az első kettő egyből, a 3-6. rájátszás során juthat tovább), a New Engand második keleten.