C. Ronaldónál nincs hatékonyabb a topligákban

bwin
Real Madrid's Portuguese forward Cristiano Ronaldo reacts during the Spanish league football match Malaga CF vs Real Madrid at La Rosaleda stadium in Malaga on December 22, 2012. AFP PHOTO / JORGE GUERRERO
Vágólapra másolva!
Cristiano Ronaldo lett az öt európai topliga leghatékonyabb játékosa.

A Real Madrid háromszoros aranylabdása 48 percenként lőtt gólt vagy adott gólpasszt a bajnokságban, amivel még Lionel Messit is megelőzte. A Ronaldo esetében állandó összehasonlítási alapként szolgáló Barca-klasszis 55 percenként talált be az ellenfélnek vagy szolgálta ki a társait, vagyis nem sokkal maradt el a gólkirályi címet 48 góllal begyűjtő portugáltól.

A lista harmadik helyén Arjen Robben, a Bayern holland szélsője végzett, akinek átlagosan 70 perc kellett egy gólhoz vagy gólpasszhoz, a münchenieknek hiányzott is nagyon az ő játéka, főleg a Barcelona elleni BL-elődöntőben.

Az első ötbe még a barcelonai Luis Suárez (73 perc) és a Manchester City argentin csatára, Sergio Agüero fért be (75 perc), az első meglepő név a listán Bas Dosté. A Wolfsburg holland támadója 21 bajnokin 16 gólig jutott, és 77 percenként javította a statisztikáját. Ezzel három percet vert Zlatan Ibrahimovicra, a PSG csatára 19 góllal és 6 gólpasszal zárta az idényt, és 80 percenként villant egyet.

Dost mellett a másik meglepő név Alexandre Lacazette-é, akinek persze egyből helye van a listán, ha tudjuk, hogy a Lyonban 27-szer volt eredményes, így ő lett a francia gólkirály, és 86 percenként produkált valami emlékezeteset.

Az első tízbe még egy-egy Real- illetve Barca-játékos került, James Rodríguez (88 perc) és Neymar (89 perc). A listára azok kerülhettek fel, akik a gólokat és a gólpasszokat összesítve húsz fölött zártak a szezonban.