Csányi Sándor nem szavaz Blatterre

Michel Platini, Csányi Sándor, foci
HUNGARY, Budapest : French UEFA President Michel Platini (L) is offered a t-shirt by the President of the Hungarian Football Federation Sandor Csanyi (R) in Budapest on december 8, 2010. Platini met with the Hungarian Prime Minister Viktor Orban earlier in the Hungarian Parliament. AFP PHOTO / FERENC ISZA
Vágólapra másolva!
Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke nem szavaz Joseph Blatterre a nemzetközi szövetség pénteki tisztújító kongresszusán.

Az európai szövetség (UEFA) egyik új vezetőségi tagja a Fourfourtwo.hu szaklapnak mondta el Zürichben, hogy a magyar voksra nem számíthat a FIFA jelenlegi vezetője.

Joseph Blatter a délután folyamán egyeztetett a konföderációk vezetőivel. A megbeszélésen Michel Platini, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke lemondásra szólította fel a FIFA 79 éves, ötödik elnöki ciklusára készülő vezetőjét, aki azonban erre nem volt hajlandó. A többi jelenlévő tag pedig egyértelművé tette, hogy pénteken választani akar.

Michel Platini és Csányi Sándor Forrás: AFP/Isza Ferenc

Platini szerint a FIFA működését csak úgy lehet megváltoztatni, ha új elnök kerül a szervezet élére. Ő maga ezért egyértelműen Blatter egyetlen kihívóját, a 39 éves Ali bin al-Husszein jordániai herceget támogatja, s azt mondta, az UEFA-tagok döntő többsége - 53-ból 45-46 - szintén rá szavaz majd. Egyúttal Európán kívüli országok küldötteit is a kihívó támogatására buzdította.