Vágólapra másolva!
Egy góllal beállítja, kettővel megdönti a Real Madrid 2012-es rekordját a Barcelona, amelynek még két döntője van hátra a mostani idényben.

A Cristiano Ronaldo, Karim Benzema, Gonzalo Higuaín hármas minden sorozatot beleszámítva 118 gólig jutott a 2011-2012-es idényben, amely rekordnak számított. Ezt írhatja most felül a Barcelona nagy triója, Lionel Messi, Neymar és Luis Suárez ugyanis csak eggyel van elmaradva Ronaldóék három évvel ezelőtti termésétől.

A Barcára még két meccs vár a mostani szezonban, előbb szombat este az Athletic Bilbao elleni Király-kupa-döntő, majd jövő szombaton a berlini BL-finálé a Juventus ellen. A Barca legutóbbi 13 tétmeccsén a Messi, Suárez, Neymar hármasból valaki mindig betalált, úgyhogy elég nagy esély van arra, hogy a jelenlegi 117 gólt még feljebb tornásszák a hátralévő két találkozón. Ők hárman eddig 11 gólt értek el a kupában ebben az idényben, Neymar hatot, Messi hármat, Suárez pedig kettőt.

Ellenállhatatlan a Barca nagy hármasa Forrás: AFP

A Barcelona a mostani kupasorozatban nyolcból nyolc meccset nyert, és ezeken 31 gólt szerzett, miközben csak ötöt kapott. Messinek a szombat esti lesz az 50. Király-kupa-meccse, az eddigi 49 fellépésen 32 gólt és 16 asszisztott jegyzett. A Barca és az Atlético eddig hétszer játszott egymással a kupadöntőben, a katalánok ötször, a baszkok kétszer vihették haza a serleget.