Társoldalunk:

Stieber megmozdulása kellett a Hamburg bennmaradásához

2015.06.01. 22:10

A Karlsruhe elleni osztályozóban kiharcolta a német élvonalban maradást a Hamburg labdarúgócsapata, a sikerben döntő érdeme volt Stieber Zoltánnak, a klub magyar légiósának. 

Az összecsapás csütörtöki első mérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget Hamburgban, a karlsruhei visszavágón viszont hosszabbításban a vendégegyüttes nyert 2-1-re. A hazai csapat szerzett vezetést a 78. percben, de a Hamburg a 91.-ben egyenlített szabadrúgásból. Következett a hosszabbítás, amelynek 115. percében a Hamburg újabb gólt szerzett.

Stieber Zoltánt, a hamburgiak magyar válogatott középpályását a 66. percben cserélték be, a döntő gólt előtt ő lépett vissza labdáért, amit a védők sűrűjében is jól tartott meg, majd egy ügyes kényszerítő után ő készítette le a labdát Clebernek a tizenhatoson belül, a keresztpasszból pedig Müllernek már csak az üres kapuba kellett lőnie.

Eredmény, osztályozó, visszavágó:
Karlsruher SC-Hamburger SV 1-2 (0-0, 1-1, 0-1)
gól: Yabo (78.), illetve M. Díaz (91.), N. Müller (115.)

1-0

 

1-1

 

1-2, Stieber kulcsmegmozdulása

 

A Hamburg tavaly is osztályozón őrizte meg élvonalbeli tagságát, mostani sikerével pedig továbbra is az egyetlen klub, amely a Bundesliga 1963-as alapítása óta mindegyik idényben az első osztályban szerepelt.