Vágólapra másolva!
A hétfői, Észak-Korea ellen aratott 5-1-es győzelem után csütörtök reggel Brazília ellen folytatja szereplését a magyar válogatott az Új-Zélandon zajló U20-as labdarúgó-világbajnokságon. Bernd Storck edző szerint jól felkészítette csapatát a dél-amerikaiak ellen is. 

Szerdán délelőtt a kerettagok egy része sétát tett New Plymouth belvárosában, és megtekintette a Taranaki környékének kultúráját, állatvilágát bemutató múzeumot, míg a többiek a közeli edzőteremben végeztek gyakorlatokat.

A téli időjárás eddig is okozott gondokat, de szerdára elérte a területet a kimondottan rossz idő: gyakoriak a hatalmas széllökések, és a nap folyamán szinte folyamatosan esett az eső is. Ennek ellenére jó hangulatú, pörgős, egyórás átmozgatást vezényelt délután a játékosoknak Bernd Storck sportigazgató, aki Kalmár Zsolt társaságában részt vett a nap hivatalos sajtótájékoztatóján is.

Kalmár Zsolt egy, Mervó Bence három gólt szerzett Észak-Korea ellen Forrás: MTI/AP/Ross Setford

Kalmár Zsolt az Mlsz.hu-nak elmondta, nagy mentális erőt és önbizalmat ad a csapatnak a brazilok elleni csoportmeccs előtt az Észak-Korea elleni fölényes nyitány. "Csak igazi csapatként lehet esélyünk ellenük, viszont ha szervezetten, határozottan és nagy odafigyeléssel játszunk, akkor bármi lehetséges" - mondta a középpályás.

A Fifa.com portálon egy kisebb riport jelent meg a válogatottról, a nemzetközi szövetség hivatalos honlapja Bernd Storckot faggatta.

Bernd Storck Fotó: Polyak Attila - Origo

"Brazília az utóbbi időben előhúzott néhány új játékost és edzőt is cserélt. Nem félünk, jól felkészítettem a játékosaimat. Tisztában vagyunk a brazilok stílusával, tudjuk, hogy kell játszani ellenük" - nyilatkozta a német szakember.

Az E csoport állása

1. Magyarország 3 pont (5-1)
2. Brazília 3 (4-2)
3. Nigéria 0 (2-4)
4. Észak-Korea 0 (1-5)

A Brazília elleni, csütörtöki csoportmérkőzés játékvezetője a szaúd-arábiai Fahad Al Mirdasi lesz (9.00, tv.: Duna)

Ami a szerdai eredményeket illeti: a C-csoportban Portugália újabb magabiztos győzelmet aratott, ezúttal Katart győzte le 4-0-ra, míg Kolumbia 1-1-et játszott Szenegállal. A D-csoportban Mexikó 2-1-re legyőzte Uruguayt, Szerbia pedig Mali csapata ellen diadalmaskodott 2-0-ra.