Vágólapra másolva!
Burcsa Győző klubigazgató szerint a Videoton a csapatépítés szempontjából súlyos időveszteséget szenvedett, ezért kellett meneszteni Joan Carrillo vezetőedzőt.

Nem kis meglepetésre elváltak az útjai Joan Carrillónak és a Videotonnak, pedig a spanyol szakember bajnokcsapatot csinált a székesfehérvári együttesből. A szezon végére ugyan elfogyott a Vidi, a Magyar Kupa döntőjében is csúnya vereséget szenvedett a Ferencvárostól, de ekkor már lehetett látni, hogy valami nincs rendjén a bajnoknál, és az sem lehet véletlen, hogy több kulcsjátékos, például a csapatkapitány Sándor György is jelezte, hogy távozik a nyáron.

Carrillo hiába faragott bajnokcsapatot a Vidiből Fotó: Polyák Attila - Origo

Burcsa Győző klubigazgató a Vidi.hu-n elmondta, hogy az eredménnyel elégedettek, de a csapatépítéssel nem, ezért váltak meg Carrillótól. "Az idény kezdete előtt sikerült rendet tennünk az öltözőben.

Egy tízmeccses győzelmi sorozattal rajtolt a csapat, és fölényesen nyerte az őszi idényt. Mindezeket figyelembe véve megkezdtük a felkészülést arra, hogy megfelelő végkifejlet esetén eséllyel tudjunk indulni a Bajnokok Ligája selejtezőjében" - kezdte Burcsa.

A klubigazgató szerint a téli felkészülés során folytatott tárgyalásokból kiderült, hogy lesznek olyan játékosok, akiket a hosszabb távú célokat szem előtt tartva nem akarnak megtartani, valamint fizikailag erősebb, gyorsabb, dinamikusabb játékosokra is szükségük lesz.

Burcsa elmagyarázta, miért menesztették Carrillót Forrás: MTI/Illyés Tibor

"A távozónak számító Nikolics, Stopira és Sándor pótlására céligazolással olyan játékosokat szerződtettünk, akik a mienknél jóval előrébb járó klubokban, bajnokságokban is bizonyítottak. Marevál, Ivanovszki és Luijckx, amikor lehetőséget kaptak, megmutatták, hogy megfelelő szintű játékosok.

Sajnos az ő beépítésük nem történt meg időben, és ennek következtében most olyan hátrányba kerültünk, ami komoly gondot jelent a BL-selejtezőre történő megfelelő felkészülésben."


Burcsa szerint tavasszal megállt a Videoton fejlődése, a Ferencváros pedig megelőzte őket a csapatépítésben. "A kialakult helyzetben a vezetőedző felelőssége megkérdőjelezhetetlen. Ha nem tudta beépíteni a távozók helyére érkező játékosokat, akkor azért, ha nem akarta beépíteni őket, akkor pedig azért.

Sajnos Joan Carrillo többszöri iránymutatás ellenére is figyelmen kívül hagyta a klub hosszú távú stratégiai érdekeit, ezzel szakmai, erkölcsi és anyagi kárt is okozott.

A céligazolások beépítésének, a konkurenciaharcnak az elmaradása miatt például sokat gyengült a pozíciónk a lejárófélben lévő szerződéssel rendelkező játékosok ügynökeivel folytatott tárgyalások során" - magyarázta a klubigazgató.