Vágólapra másolva!
A spanyolok elaléltak a Barca újabb triplázástól, az olaszok a vesztes helytállását méltatják, a németek a saját bajnokuknak örülnek. Európai sportlapok a szombati Barcelona-Juventus BL-döntőről.

"Császári" - harsogja címlapján a legnevesebb francia sportnapilap, a L'Équipe, tökéletes összhangban az ájuldozó spanyol sajtóval.

L'Équipe, Franciaország Forrás: Origo


























A barcelona Mundo Deportivo egyszerűen az évtized csapatának nevezi a Barcát. És természetesen a triplázást emeli ki, csak hogy a madridiak el ne felejtsék, mit nyert még idén a csapat.

Mundo Deportivo, Spanyolország Forrás: Origo



























Így tesz a szintén katalán Sport is, a három trófeával megtámogatva a látványt, különösebb kommentárt nem is fűzve (a címlapján) a történtekhez.

Sport, Spanyolország Forrás: Origo



























Ilyen győzelem után egy madridi lap sem fanyaloghat, ugye? A Marca az ötödik BL-sikert hangsúlyozza, egyébként pedig méltó ellenfélnek nevezi a Juventust.

Marca, Spanyolország Forrás: Origo



























Az As azért kellemetlenkedik egy sort: a Barca újabb triplájára utaló cím alatt arra emlékeztet, hogy az olaszok számon kérnek egy elmaradt tizenegyest. Továbbá az exrealos Morata jó játékát emeli ki.

As, Spanyolország Forrás: Origo



























"Juve, nagy vagy!" - hajol meg az olasz Corriere dello Sport a vesztes előtt, külön megdicsérve a remekül védő Buffont.

Corriere dello Sport, Olaszország Forrás: Origo



























"Emelt fejjel" - írja a Gazzetta, és megköszöni a Juvénak a szombat estét. Pogba büntetőgyanús helyzetét nem mulasztja el megemlíteni.

Gazzetta dello Sport, Olaszország Forrás: Origo



























"Majd legközelebb" - biztatja a torinóiakat a városban szerkesztett Tuttosport. "Taps, és semmi sajnálkozás" a szerkesztői jegyzet címe.

Tuttosport, Olaszország Forrás: Origo



























Címlapképünk nincs róla, de a német Bild a Barca egész BL-szezont végigvédő német kapusát, Marc-André ter Stegent élteti "A mi Európa-királyunk" címmel. A görög Livesport pedig "az utóbbi tíz év legjobb csapatának" nevezi a mostani Barcát.