Hatalmasat kaszáltak, és még nyernek is

Sevilla, kupaátadás
TOPSHOTS Sevilla players celebrate with trophy after the UEFA Europa League final football match between FC Dnipro Dnipropetrovsk and Sevilla FC at the Narodowy stadium in Warsaw, Poland on May 27, 2015. Sevilla FC won 2-3. AFP PHOTO / ODD ANDERSEN
Vágólapra másolva!
Kiváló tehetségkutatás folyik a Sevilla focicsapatánál, ugyanis a csapat az elmúlt évtizedben minden egyes poszton eladott egy klasszis játékost, mégis hozza az eredményeket.

A Sevilla 2005 óta íródó történetében nem is az a meglepő, hogy sokat keresett néhány felkapott csatár eladásával, hanem hogy minden egyes poszton tudott jó játékosokat értékesíteni.

A többi eladott focistát nem számítva is rendkívül súlyos összeget, 210 millió eurót keresett az alábbi képzeletbeli kezdővel:

De ez még nem minden. A Sevilla közben nem szűnt meg sikeresnek lenni. Igaz, a spanyol bajnoki versenyfutásba nem szól bele, de az elmúlt évtizedben - a folyamatos eladások ellenére - nyert négy Európa Ligát (2006, 2007, 2014, 2015), valamint egy európai Szuperkupát (2007).

Spanyol földön is jutott serleg: a Király Kupa (2007, 2010) mellett 2008-ban a hazai Szuperkupát is elhódította.