Vágólapra másolva!
Az Örményország elleni mesterhármasával Cristiano Ronaldo a tétmeccseken szerzett gólokat tekintve két brazil legendát, Pelét és Ronaldót is megelőzött.

Cristiano Ronaldo a szombati Eb-selejtezőn az 53., az 54. és az 55. gólját szerezte a portugál válogatottban, és az 55 gól közül 44 született tétmérkőzésen.

Ronaldo örmények elleni három gólja:

Ez egészen pazar mutató, elég, ha csak annyit mondunk, hogy a háromszoros világbajnok Pelé eggyel kevesebbel zárta elképesztő pályafutását, ő a válogatotban szerzett 77 góljából 43-at szerzett tétmeccsen. A másik Ronaldo, a 2002-es világbajnokság hőse 62-szer volt eredményes a brazil csapatban, ezek közül 41-et jegyzett tétmérkőzéseken.

Ali Daei a csúcstartó 109 góllal

A teljes képhez hozzátartozik, hogy C. Ronaldo 120 meccsen érte el az 55 gólját, míg Pelé (92) és a brazil Ronaldo (98) egyaránt száz alatt maradt, így ebben az összevetésben ők állnak jobban.

Ronaldo már egy ideje a portugál gólrekordernek számít - a korábbi csúcstartó Pauleta volt 47 góllal -, és mivel még csak 30 éves, tovább javíthatja a saját rekordját. Az nem valószínű, hogy a nemzetközi csúcstartót, az iráni Ali Daeit beéri, mert a korábbi Bayern-csatár 109 gólt ért el a nemzeti csapatban, de a 80 gólig eljuthat Ronaldo, ha így folytatja.

Még Puskást is utolérheti Forrás: AFP

És akkor megközelítené Puskás Ferencet, aki 85 mérkőzésen elért 84 találatával minden idők második leggólerősebb játékosa a válogatottakat tekintve. Mögötte a japán Kamamoto Kunisise áll 80 góllal, és Pelé 77-tel, őket akár utol is érheti Ronaldo.

A Real sztárját folyton Lionel Messivel hasonlítják össze, úgyhogy említsük meg, hogy az argentin klasszis 46 gólt szerzett eddig a válogatottban, és ezek közül 21 született tétmeccsen, ebben tehát jobban áll a portugál.