Hivatalos: a negyedosztályig zuhant a Parma

504225867 Parma's midfielder Antonio Nocerino celebrates after scoring during the Italian Serie A football match between AC Milan and Parma at San Siro Stadium in Milan on February 1, 2015. AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE
Parma's midfielder Antonio Nocerino celebrates after scoring during the Italian Serie A football match between AC Milan and Parma at San Siro Stadium in Milan on February 1, 2015. AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE
Vágólapra másolva!
Lejárt a határidő, nem sikerült befektetőt találnia a Parmának, amely így a legmagasabb amatőr osztályban, a Serie D-ben kezdi el a következő idényt. 

Az egykori neves baseballjátékos, Mike Piazza volt az utolsó reménysugár, de végül ő sem fektetett be a parmai futballcsapatba, így az utolsó határidő lejárta után egyértelművé vált, hogy a Serie A-ból kieső csapat nem a másodosztályban kezdi meg a következő szezont, hanem a legmagasabb amatőr osztályban, a Serie D-ben.

A Parma gondjaira már az év elején fény derült, a klubnak három tulajdonosa is volt az év során, de mindegyik gyorsan megszabadult a klubtól, amely november óta csődvédelem alatt állt. Egy idei a klub léte is veszélyben forgott, arra sem fogadtak volna sokan, hogy befejezik a bajnokságot, de ez végül sikerült, sőt a folyamatosan kitolt határidők miatt még a Serie B-re is elég sokáig élt a remény.

Nem segítettek az imák Forrás: AFP/Giuseppe Cacace

A kétszeres UEFA-kupa-, egyszeres KEK-, és Európai Szuperkupa-győztes klubra nehéz időszak vár, az amatőrök közül kell visszaverekednie magát a legjobbak közé. A Fiorentina néhány éve hasonlóan járt, ők is a negyedosztályból indultak, igaz, nekik nem kellett végigjárniuk az összes osztályt, mert egy furcsa engedmény miatt kettőt is átugrottak. A Fiorentina azóta már játszott a BL-ben, idén pedig elődöntős volt az Európa Ligában. Sok sikert, Parma!