Kisorsolták a Videoton BL-ellenfelét

Juhász Roland; Nikolics, Nemanja ARCKIFEJEZÉS félmeztelen Közéleti személyiség foglalkozása ÖLTÖZÉK örül sportoló SZEMÉLY TÁRGY Székesfehérvár, 2014. augusztus 9.
Juhász Roland (b) és Nemanja Nikolics örülnek az OTP Bank Liga Videoton FC - Győri ETO mérkő
Székesfehérvár, 2014. augusztus 9. Juhász Roland (b) és Nemanja Nikolics örülnek az OTP Bank Liga Videoton FC - Győri ETO mérkőzésének végén, a székesfehérvári Sóstói Stadionban 2014. augusztus 9-én. Videoton - Győr 3-2. MTI Fotó: Beliczay László
Vágólapra másolva!
A feröeri vagy a walesi bajnok lesz a Videoton ellenfele a labdarúgó Bajnokok Ligája második selejtezőkörében.

Az UEFA hétfői sorsolása után kiderült, hogy a B36 Tórshavn-The New Saints FC párharc győztesével játszik a székesfehérvári klub. Az első meccset idegenben rendezik július 14-én vagy 15-én, a visszavágót játszhatja otthon a Videoton egy héttel később.

Egyik mérkőzés megtekintéséhez sem szükséges szurkolói kártya kiváltása. A Videoton még sosem találkozott nemzetközi kupasorozatban walesi, illetve feröeri együttessel.

Juhász valószínűleg marad a Videotonban, a gólkirály Nikolics eligazolt Forrás: MTI/Beliczay László

A főtáblára jutáshoz a Videotonnak három párharcot kell megnyernie. A második fordulós párharc megnyerése azért különösen fontos, mert ha a kvalifikáció harmadik körében marad alul, akkor folytathatja a szereplését az Európa Liga-selejtező utolsó fordulójában. Míg ha a BL-selejtező negyedik fordulójában múlják felül, akkor a második számú európai kupasorozat főtáblájára kerül.

"Nem rendelkezünk túl sok információval a két lehetséges ellenfelünkről, úgyhogy a következő hetek egyik fő feladata az lesz, hogy minél jobban feltérképezzük a feröeri és a walesi együttest is. Mindenesetre bizakodó vagyok, úgy vélem, jó esélyünk van arra, hogy kiharcoljuk a továbbjutást" - idézte a fehérvári klub honlapja Bernard Casoni vezetőedzőt.

A Lovrencsics Gergő, Kádár Tamás, Holman Dávid személyében három magyar játékost foglalkoztató lengyel bajnok Lech Poznan a bosnyák FK Sarajevót kapta ellenfélül