A Fradi holland, a Loki montenegrói ellenfelet kapott

Gera Zoltán Budapest, 2015. május 10.
A ferencvárosi Gera Zoltán elfejeli a labdát Mészáros Norbert mellett az OTP Bank Liga 27. fordulójában játszott Ferencváros - Debrecen bajnoki labdarúgó mérkőzésen a budapesti Groupama Arénában 2015. május 10-én.
MTI
Gera Zoltán (j) a Debrecen ellen is végigküzdötte a mérkőzést
Vágólapra másolva!
A Ferencváros a holland Go Ahead Eagles, a Debrecen a montenegrói Sutjeska Niksic, az MTK pedig a szerb FK Vojvodinát kapta az Európa Liga első selejtezőkörében.

A Go Ahead Eagles úgy került a mezőnybe, hogy a hollandok az élen végeztek az UEFA Fair Play-rangsorában, ezért kaptak egy extra helyet, ami az élvonalból a másodosztályba kiesett kiscsapatra szállt.

- kezdte Gera Zoltán, az FTC középpályása a Fradi.hu-n.

Gera még nem játszott holland csapat ellen Forrás: MTI/Illyés Tibor

"A holland együttesek általában játszós futballal próbálnak meg eredményeket elérni. Biztos vagyok benne, hogy nem lesz egyszerű a dolgunk, de nem lehet más célunk, mint hogy legyőzzük őket, és mi jussunk tovább. Előnyt jelenthet, hogy idegenben kezdjük a párharcot, az azonban hátrány, hogy a visszavágón a zártkapus büntetés miatt nem segíthetnek minket a szurkolóink. Feltérképezzük majd a Go Ahead Eagles-t, nagyon kíváncsian várom az összecsapást, hiszen korábban még sosem játszottam holland klub ellen."

A Fradi idegenben, a DVSC és az MTK pedig hazai pályán kezdi meg a párharcot. Az első mérkőzéseket július 2-án, a visszavágókat egy héttel később rendezik.

A magyar csapatoknak négy párharcot kell nyerniük a főtáblára jutáshoz.

Ha a Ferencváros továbbjut, akkor a második selejtezőkörben a Balzan (máltai)-Zeljeznicar (bosnyák), a Debrecen a Skonto (lett)-Saint Patrick (ír), az MTK pedig a Spartaks Jurmala (lett)-Buducsnoszt Podgorica (montenegrói) párharc győztesével játszik.