Vágólapra másolva!
A spanyol labdarúgóliga pert indít a FIFA ellen, abban reménykedve, hogy sikerül elérnie, hogy a nemzetközi szövetség megváltoztatja a 2022-es katari vébé időpontját.

Bár az európai topligák képviselői folyamatosan tiltakoztak, a FIFA márciusban bejelentette, hogy 2022-ben a Katarban tapasztalható nagy hőség miatt nem nyáron, hanem november 20. és december 18. között rendezik a vébét.

Javier Tebas, a spanyol liga elnöke azt nyilatkozta, hogy a Primera División 65 milliós bevételtől esik el, ha a versenynaptárt át kell szervezni a szokatlan időpontra tett vébé miatt, és abban bízott, hogy a másik három topliga, a német, az angol és az olasz is támogatni fogja a FIFA elleni perben, amelyet a nemzetközi Sportdöntőbíróság folytat le.

A többi topliga megijedt a FIFA-tól

"Szóban a Premier League, a Serie A és a Bundesliga is kiállt mellettünk, de nem merték aláírni a megállapodást, mert félnek a FIFA-tól. Pedig az lenne a normális, ha senkinek nem lenne félnivalója amiatt, hogy jogi útra terel egy ügyet, hogy így érvényesítse az őt megillető jogokat" - nyilatkozta Tebas az As nevű spanyol lapnak.

Ha a három topliga nem is, a franciák az ügy mellé álltak, a profi liga közleményben jelezte, kész bármilyen jogi lépést támogatni, amely a FIFA ellen irányul ezügyben. "Meg kell védenünk a klubok érdekeit, és nem csak azokét, amelyek játékosokat adnak a válogatottakba" - állt a liga közleményében.