Vágólapra másolva!
A házigazda Chile 70 percet emberelőnyben játszva 2-1-re győzött Peru ellen a Copa América elődöntőjében.

A meccs egyik fordulópontja a 20. percben volt, az addig meggyőzően játszó peruiaktól ugyanis a venezuelai bíró kiállította Zambranót, aki elrúgta a labdát, de a továbblendülő lábával eltalálta Aranguiz derekát, amit a játékvezető ezek szerint szándékosnak tekintett.

Chile az Uruguay elleni negyeddöntőt kettős emberelőnyben fejezte be, és most is kedvező helyzetbe került, ráadásul úgy, hogy korábban Vidal arcon legyintette Zambranót, de a bíró szemet hunyt az eset fölött.

Peru tíz emberrel is veszélyes volt, és a meccs elején kapufát fejelő Farfán majdnem megszerezte a vezetést, de Medel nagy mentése miatt maradt a 0-0. Egészen a 42. percig, amikor Alexis Sánchez beadásáról a lesről induló társa lemaradt, a kapufáról kipattanó labdára viszont Eduardo Vargas lecsapott, és nagy nehezen beszenvedte a kapuba.

A szünet után a bíró tévesen érvénytelenítette Vargas újabb gólját, majd a 60. percben egyenlített Peru - chilei segítséggel, Medel ugyanis egy jobb oldali beadás után a saját kapuját vette be.

Chile azonban a 64. percben eldöntötte a meccset, a peruiak a saját térfelükön adták el a labdát, és ezért Vargas büntette meg őket, aki 23 méterről hatalmas bombát küldött a jobb felsőbe.

Chile 1987 után jutott ismét döntőbe a Copán, az ellenfele az Argentína-Paraguay párharc győztese lesz.

Copa América, elődöntő:
Chile - Peru 2-1 (1-0)
gól: E. Vargas (42., 64.), illetve Medel (60., öngól)
kiállítva: Zambrano (Peru, 20.).