Vágólapra másolva!
A brazil labdarúgó-válogatottat akarta irányítani a tavalyi világbajnokságon Josep Guardiola, a Bayern München katalán vezetőedzője - legalábbis Dani Alves, a Bajnokok Ligája-győztes FC Barcelona játékosa szerint.

A brazil jobbhátvéd az ESPN-nek adott interjújában beszélt erről, hozzátéve, a tavalyi vb-nek otthont adó dél-amerikai ország futballvezérei azért nem bízták meg Guardiolát, mert attól tartottak, hogy a helyi szurkolók nem fogadnának el egy külföldi szövetségi kapitányt a selecao élén.

"Pep a világ legjobb edzője, forradalmasította a futballt és a Barcelonát is, amikor ott dolgozott" - mondta Alves.

A 32 éves jobbhátvéd nem nevezte meg, hogy ki volt az, aki nemet mondott Guardiolának, ugyanakkor kijelentette, a szakember csak akkor vette volna fel a fizetését, ha eléri a válogatottal azt az eredményt, amelyet a brazil szurkolók vártak el a csapattól.

Guardiola még nem mondott le arról, hogy egyszer brazil kapitány legyen Forrás: AFP

Pont egy éve volt a hatalmas zakó

Tavaly július 8-án, azaz éppen egy éve a Luiz Felipe Scolari által irányított házigazda együttes megsemmisítő, 7-1-es vereséget szenvedett az elődöntőben a későbbi világbajnok németektől. Scolari helyét azóta Dunga vette át, akivel a most szombaton véget ért chilei Copa Americán a brazilok a negyeddöntőben alulmaradtak Paraguayjal szemben.

"Amióta csak ismerem, Pep azt tervezi, hogy valamikor irányítani fogja a brazil válogatottat" - mondta Alves, aki 2008 óta futballozik Barcelonában, ahol Guardiola 2008-tól 2012-ig vezetőedzőként dolgozott, és összesen 14 címet nyert, köztük két Bajnokok Ligáját.