Vágólapra másolva!
Lionel Messi azt fontolgatja, hogy egy időre hanyagolja az argentin labdarúgó-válogatottat.

Argentína bejutott ugyan a döntőbe a Copa Américán, de azt végül büntetőkkel elbukta a házigazda Chile ellen, és a felnőttszinten 1993 óta egyetlen nagy tornát sem nyerő országban egyből megindult a bűnbakkeresés.

Természetesen előkerült Lionel Messi felelőssége is, akivel kapcsolatban korábban is sokszor elhangzott a hazájában, hogy valamiért a válogatott mezében nem tudja megismételni azt a teljesítményt, amivel a Barcelonát rendre a hátán viszi.

Messit megviselte az újabb elbukott döntő, a finálé után nem is akarta átvenni a torna legjobbjának járó díjat, és az sem esett neki jól, hogy a hazájában megtalálták. A kritizálók közé beállt a legnagyobb argentin sportlap, az Olé is, amely azt írta róla, hogy bajok vannak a hozzáállásával, és hogy nincs nála jó helyen a csapatkapitányi karszalag.

Tavaly a németek ellen elveszített vb-döntő után hasonló volt a forgatókönyv, Messinél pedig most telt be a pohár, és az Olé szerint azt fontolgatja, hogy egy ideig nem kíván szerepelni a válogatottban. Nem ő az egyetlen, aki így gondolkodik, klubtársa, Javier Mascherano is tart egy kis szünetet. Az argentin válogatott legközelebb októberben játszik tétmeccset, amikor kezdetét veszi a selejtezősorozat a 2018-as oroszországi vébére.