A Juventus komplett középpályát kap Tévezért

Carlos Tevez (Juventus), foci
ITALY, Turin : Juventus' forward from Argentina Carlos Tevez jumps for the ball during the UEFA Champions League semi-final first leg football match Juventus vs Real Madrid on May 5, 2015 at the Juventus stadium in Turin. AFP PHOTO / MARCO BERTORELLO
Vágólapra másolva!
A Juventus elengedte Carlos Tévezt a szülővárosa focicsapatához, a Boca Juniorshoz, cserébe pedig négy játékost kap.

A torinóiak 6,5 millió euróért váltak meg az argentin támadótól, de ezt a pénzt nem fogják látni, mivel 3,5 millióért két évre kölcsönkapták a Buenos Aires-i együttestől a csatár Guido Vadalát, továbbá fejenként egymillióért három középpályást is szereztek Rodrigo Bentancur Colman, Franco Sebatian Cristaldo és Adrian Andres Cubas személyében. Mindhárman a 2017/18-as szezonban csatlakoznak majd a Zebrákhoz.

A Juventus 2017 áprilisában dönthet arról, hogy 9,4 millió euróért végleg megveszi-e Vadalát.

A West Hamtől a Juvéig

A 31 éves Tévez 2001 és 2004 között szerepelt az argentinok felnőtt csapatában. A Bocából való távozása óta megfordult a brazil Corinthiansban, a West Ham Unitedben, a Manchester Unitedben és a Manchester Cityben.

A Juventusban 2013 óta játszott, az elmúlt két idényben ötven gólt lőtt, így elévülhetetlen érdemeket szerzett a legutóbbi két bajnoki címben, és a legutóbbi kupagyőzelemben, ezen kívül bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe. Tévez korábban többször is jelezte, a Boca Juniorsban szeretné befejezni a pályafutását.

A Juventus már gondoskodott Tévez pótlásáról: az Atlético Madridtól megszerezte a horvát Mario Mandzukicot, a Palermótól pedig az argentin Pablo Dybalát.