Megint égett a Videoton

Juhász Roland Székesfehérvár, 2015. július 22.
Juhász Roland, a Videoton játékosa (k), valamint a walesi Connell Rawlinson (b) és Michael Wilde (j) a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában vívott Videoton FC - The New Saints visszav
Székesfehérvár, 2015. július 22. Juhász Roland, a Videoton játékosa (k), valamint a walesi Connell Rawlinson (b) és Michael Wilde (j) a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában vívott Videoton FC - The New Saints visszavágó mérkőzésen a székesfehérvári Sóstói Stadionban 2015. július 22-én. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
A címvédő Videoton kikapott hazai pályán a Szombathelyi Haladástól a labdarúgó OTP Bank Liga második fordulójának szombati játéknapján.

OTP Bank Liga, 2. forduló:
Videoton-Haladás 0-1 (0-0)
Székesfehérvár, 1598 néző, v.: Solymosi
Videoton: Danilovic – Heffler T., Juhász R., Vinícius, Maréval – Simon Á. (Fejes, 46.) – Koltai, Pátkai, Kovács I., Oliveira (Gyurcsó, 55.) – Ivanovszki (Soumah, 55.)
Haladás: Király – Schimmer, Jagodics, S. Wils, Bosnjak - Nagy P., Iszlai, Batarelo (T. Wils, 57.) – Ugrai (Gosztonyi, 77.), Martínez, Medgyes (Németh M., 66.)
gól: Juhász R. (49., öngól)
sárga lap: Maréval (82.), Soumah (92.), illetve Bosnjak (42.), Nagy P. (71.), S. Wils (76.), Martínez (88.)

A találkozó elején azonnal támadólag lépett fel a Videoton, sokkal többet birtokolta a labdát. A Haladás zártan védekezett, kontrákból próbált a hazai kapu előtt veszélyt teremteni. Néhány alkalommal sikerült is, ezeknél Danilovicnak kellett bravúrt bemutatnia. A székesfehérváriak ziccerek sokaságát dolgozták ki az első félidőben, de vagy elrontották befejezést, vagy Király védett nagyszerűen.

Fordulást követően gyorsan megszerezte a vezetést a Haladás: Juhász Roland egy beívelést követően a saját kapujába fejelt. A Videoton francia edzője kettős cserével reagált a kialakult helyzetre. A gól láthatóan megfogta a fehérváriakat, mert a vendégeknek a folytatásban több lehetőségük is volt előnyük növelésére. A találkozó végéhez közeledve elkeseredetten küzdött az egyenlítésért a Videoton, de Király bravúrok sokaságát mutatta be a vendégkapunál.

A Haladás végül elvitte a három pontot Székesfehérvárról, miközben a bajnokcsapatnak sem pontja, sem lőtt gólja nincsen még az idényben.