A Bayern München bemutatta Vidalt

München, 2015. július 28.
Arturo Vidal chilei válogatott középpályás (b) és Matthias Sammer, a német bajnok labdarúgóklub, a Bayern München sportigazgatója egy müncheni sajtóértekezleten, amelyen Vidalt bemutatják a Bayern játékosaként 2015. július 28-án.
München, 2015. július 28. Arturo Vidal chilei válogatott középpályás (b) és Matthias Sammer, a német bajnok labdarúgóklub, a Bayern München sportigazgatója egy müncheni sajtóértekezleten, amelyen Vidalt bemutatják a Bayern játékosaként 2015. július 28-án. Vidal négy évre szerződött a Bayernhez, amely 35 millió eurót fizet érte az olasz bajnok Juventusnak. (MTI/EPA/Peter Kneffel)
Vágólapra másolva!
A Bayern München hivatalosan is bemutatta Arturo Vidalt. A chilei középpályás sajtóhírek szerint 40 millió euróért hagyta el a Juventust, ahol négy bajnoki címet szerzett, és 2015-ben egészen a Bajnokok Ligája döntőjéig menetelt az olasz csapattal. Bastian Schweinsteigert kell pótolnia.

„Egy álmom vált valóra! Egy ideje már profi futballista vagyok, de úgy érzem, most jött el a tökéletes pillanat, hogy csatlakozzak egy olyan óriási klubhoz, mint a Bayern München. Boldog vagyok és elszánt, trófeákat akarok nyerni a Bayernnel” – mondta Vidal a bemutatását követő sajtótájékoztatón.

Vidal 2007 és 2011 között 117 meccset játszott a Bundesligában a Leverkusen színeiben, onnan igazolt a Juventushoz, miután mindenben megegyezett a Bayern Münchennel, de a Leverkusen nem akarta a bajnokságon belül eladni legjobb játékosát, és így – elég olcsón, mindössze 10 millió euróért – a Juve lett a befutó. Ezért a húzásért sok Bayern-szurkoló elég dühös Vidalra.

Egy álma vált valóra Forrás: MTI/EPA/dpa/Peter Kneffel

„Remélem, ugyanúgy meg tudom nyerni a szurkolókat, mint Torinóban. A játékomon nem fogok változtatni, hiszen meg kell mutatnom, hogy kemény játékos vagyok, ha kulcsszereplő akarok lenni Münchenben. Rengeteget fejlődtem a Juventusnál, és még többet akarok a Bayernnél. Készen állok rá, hogy ezt a mezt viseljem” – tette hozzá Vidal.

A 28 éves chilei középpályás a 23-as mezt választotta, sajtóhírek szerint 6,5 millió eurót fog keresni Münchenben, ahol a Manchester Unitedhez eladott Bastian Schweinsteigert kell majd pótolnia.