Vágólapra másolva!
A sikertelen Európa-bajnoki szereplés után távozott a szerb U21-es labdarúgó-válogatott éléről Mladen Dodic szövetségi edző. Helyét a hírek szerint Szivics Tomiszlav veheti át.

Miközben a szerb U20-as válogatott megnyerte az új-zélandi labdarúgó-világbajnokságot, addig az U21-es csapat csúnyán leszerepelt a csehországi Eb-n.

A csoport utolsó helyén végzett együttes edzője Mladen Dodic nem is folytatta a munkát, Veljko Paunovic azonban nem vállalta, hogy az jelenlegi U20-asokkal továbblépve egy korosztállyal feljebb dolgozzon.

Szivics visszatérhet Szerbiába Forrás: Facebook/Diósgyőri VTK

Azaz a világbajnok generáció jelenleg edző nélkül áll, a szerb szövetség alelnöke, Savo Milosevic úgy nyilatkozott, hogy a posztra ketten esélyesek: az 59 éves, korábbi jugoszláv utánpótlásedző, Slobodan Pavkovic, illetve Szivics Tomiszlav esélyes.

A Kecskeméttel Magyar Kupát nyert, majd Pakson, legutóbb pedig Diósgyőrben dolgozó szakember korábban dolgozott már a szerb szövetség kötelékében: volt U17-es, U19-es és U20-as kapitány is.

A Mondo.rs szerint rajtuk kívül felmerült még a posztra néhány klubedző - Aleksandar Janjic (FK Javor Ivanjicar), Milan Rastavac (FK Radnicki Nis) és Milan Milanović (Rad) - neve is.