Vágólapra másolva!
Csoportosan elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak és súlyos testi sértés bűntette miatt vádat emelt a Miskolci Nyomozó Ügyészség egy 17 éves perkupai labdarúgó és annak szülei ellen, akik májusban jogszerűen intézkedő rendőrökre támadtak.

A vádhatóság tájékoztatása szerint a rendőrök a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen megrendezett bajnoki labdarúgó-mérkőzésen történtekkel kapcsolatban bűncselekmény gyanúja miatt a lakásáról akarták előállítani a hazai csapat 17 éves játékosát, aki

a meccsen egy számára sérelmes bírói döntés miatt bántalmazta a játékvezetőt.

A jogszerű rendőri intézkedéskor a labdarúgó anyja megragadta az egyik rendőrt, és behúzta őt a kialakult csoportosulás tagjai közé, ahonnan a többi rendőrnek csak könnygázspray alkalmazásával sikerült kiszabadítania. Ezt követően

a focista felkapta az udvaron lévő kerékpárt, és az egyik rendőrhöz vágta, aki a földre esett.

Apa és fia ekkor elkezdték őt rugdosni, ütlegelni, a rendőröknek a kollégájukat csak kényszerítő eszköz alkalmazásával sikerült a bántalmazók közeléből elhúzniuk.

A rendőrök elővették a szolgálati fegyverüket, kibiztosították, rádión erősítést kértek,

ugyanakkor annak megérkezéséig elhagyták a helyszínt.

Az intézkedésben részt vevő rendőrök egyike súlyos, 8 napon túl gyógyuló, a kollégája könnyebb sérülést szenvedett, míg a harmadik rendőr, egy nő nem sérült meg - közölte az ügyészség.