Vágólapra másolva!
A Videoton FC a szombat esti, Ferencváros elleni mérkőzés előtt letiltotta az online jegyvásárlási lehetőséget, hivatalos közleményében pedig a klub azt írja, nem járul hozzá, hogy rivális klubok szurkolói a Sóstói Stadion hazai szektoraiban foglaljanak helyet. Garancsi István tulajdonos számon kérte a csapat ultráit is a Ferencváros-drukkerekkel közösen szervezett akció miatt. 

A Szurkolók Személyiségi Jogok Nélkül elnevezésű Facebook-oldal még kedden tette közzé a Ferencváros és a Videoton szervezett szurkolói csoportjainak közös felhívását. Ebben a két tábor azt írta, közösen kívánják felhívni a figyelmet "a Ferencvárosnál és az egész hazai labdarúgásban kialakult abszurd lelátói helyzetre", és közös szurkolást terveznek a Videoton hazai szektorában.

A FERENCVÁROS ÉS A VIDEOTON SZERVEZETT SZURKOLÓI CSOPORTJAINAK KÖZÖS FELHÍVÁSASzurkolótársaink!A szombaton este...

Posted by Szurkolók Személyiségi Jogok Nélkül on 2015. augusztus 4.


Erre reagált a Videoton FC vezetősége egy kemény hangú közlemény formájában, amelyben azt írják, hogy a biztonsági szempontokat szem előtt tartva a klub - a csapat és a mérkőzésre kilátogató többi szurkoló érdekében - nem járul hozzá, hogy egy rivális gárda szervezett szurkolói csoportjának tagjai a Sóstói Stadion hazai szurkolóinak fenntartott szektoraiban foglaljanak helyet, és emiatt az online jegyvásárlás lehetőségét a vezetőség erre a mérkőzésre felfüggeszti.

A Videoton FC nem járul hozzá a közös szurkoláshoz a két csapat bajnoki mérkőzésén Forrás: MTI/Illyés Tibor


A közlemény teljes szövege itt elérhető.

Reagált az eseményekre Garancsi István klubtulajdonos is.

"Elkeserítő és érthetetlen, hogy minden erőfeszítésünk ellenére újabb és újabb indokot találtok arra, hogy a szurkolás helyett valamilyen akciót, ügyet, demonstrációt hozzatok elő, amivel újabb felesleges költségekkel, feladatokkal terhelitek a klubot" - fordult nyílt levélben a Red Blue Devils szurkolói csoporthoz.

A zöld-fehéreknek már korábban, a Zeljeznicar elleni idegenbeli Európa-liga-meccs előtt is volt egy hasonló akciója, ami végül kudarcot vallott. A regisztrációt elutasító Fradi-szurkolók egy csoportja a Zeljeznicar-drukkerek segítségével vett jegyet a csapat idegenbeli meccsére a hazai szektorba, a stadionba azonban már nem jutottak be.